Свързани новини

15.01.2016 17:06

Миков: С „журналист” и „бухалки” в едно изречение, натискът върху словото придоби физически измерения

Видян 1212 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„За нищо сигурно, нищо стабилно, да не говорим за демократично и свободно, не мога да се сетя, когато намирам думите „журналист” и „бухалки” в едно изречение, когато гледам снимката с обезобразеното лице на Стоян Тончев и чета в придружаващия коментар: „Докато ме биеха, питаха докога ще пиша”. Това заяви във Фейсбук председателят на БСП Михаил Миков в коментар за нападението над Тончев. В четвъртък вечерта двама непознати пребиха жестоко журналиста в Поморие.   


Миков констатира, че явно свалянето на предавания се е сторило недостатъчно категорично и натискът над словото у нас е придобил физически измерения. По думите му грозното посегателство издига на ново ниво заглушаването на инакомислещите, за което левицата алармира и протестира. „Гласовете, които явно някой държи никой българин да не чува, така или иначе са единици – и на национално, и на местно равнище. Системното им привеждане в мълчание е показателно за сериозността на онова, към което те насочват вниманието на своята аудитория”, посочва лидерът на социалистите.  


Според председателя на БСП „стабилно” се движим към зоната на информационния здрач – сигурна крачка към „видим” вече „резултат” от едно добре познато като стил управление. „То може да е сменило кожата си, но нравът му продължава да носи белезите на авторитаризъм, който ни омайва и разсейва – ту с лафове, ту с гафове. А въпросът е сериозен – потъпкват се демократичните устои на нашето общество, което се нуждае точно от обратното, за да се уравновеси и просперира”, коментира Михаил Миков.


„Волгин подразни началници и регулатори с това, което говореше в своята „Деконструкция”, макар запокитена извън всякакъв „прайм-тайм”. Разследването на Ахчиева за дарените, а може би „далаверените”, ваксини на Москов трябваше да се завърти в електронното пространство, за да го видят навреме българите. А сега – побой над техния колега Тончев, който, ако си спомняте, беше кандидат за общински съветник с намерение да атакува „октопода” в Поморие”, пише още Миков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.