Свързани новини

19.02.2014 12:54

Миков излезе с декларация за опазване мира в страната

Видян 914 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на парламента Михаил Миков предлага Народното събрание да призове с декларация парламентарните и извънпарламентарните политически сили и други организации да се въздържат от действия, които биха могли да се определят като партийно или друг вид неприемливо използване на деня на Левски.


Проектът на декларация е във връзка с ескалацията на напрежение на етническа, религиозна и политическа основа и е внесен от председателя на парламента на 18 февруари 2014 г.


В проектодокумента се предлага Народното събрание да призове в навечерието (декларацията трябваше да се гледа вчера - 18 февруари, б.р.) на Деня на Апостола на свободата Васил Левски всички български граждани и политически формации да се ангажират да следват неговия завет за „демократска република", в която „българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение... и всички ще спадат под един общ закон...".


В проекта на декларация е записан и призив за висока отговорност на всички политически сили, на първо място - на парламентарните групи, да не допускат техни представители с неприемливи и провокативни изказвания да създават напрежение, омраза и засягане на националното единство и интересите на българските граждани.


Михаил Миков предлага Народното събрание да декларира, че отхвърля и се противопоставя на проявите на екстремизъм и вандалщина, публичното оправдаване на събития и признаване на личности от българската история, изповядвали фашистка идеология, както и да осъди всякакви посегателства срещу религиозни храмове и обругаването им по брутален начин в съчетание с недопустими ксенофобски послания.


В мотивите към проекта на документ Михаил Миков подчертава, че утвърждаването на политическата умереност, на конструктивния диалог, на атмосферата на разбирателство и добронамереност и на търсенето на съгласие в името на националния интерес нямат алтернатива и следва да се прогласят изрично за приоритет на 42-рото Народно събрание.


Припомняме, вчера и от ГЕРБ предложиха свой вариант на декларация с призив за опазване на етническия мир в страната и в която осъждат поведението на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов. От Атака излязоха със свой вариант на осъдителна декларация на поведението на Хафъзов още на 17 февруари.




Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв