МФ с отказ

Свързани новини

09.10.2023 13:03

МФ отказа на Здравко Димитров заем за заплати

Видян 1398 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на финансите няма законово основание да отпусне безлихвен заем от централния бюджет на Община Пловдив, тъй като няма касов разрив по бюджета на общината. Това се посочва в отговор от финансовото ведомство на въпрос на Радио Пловдив.

От там допълват, че анализът на данните за касово изпълнение на бюджета на Община Пловдив към 31 август показва, че общината отчита излишък по бюджета си в размер на 400 000 лв., както и наличности в размер на малко над 100 млн. лв., което е с 27 млн. лв. повече в сравнение със същия период на миналата година.

Изпълнението на постоянните данъчни приходи и на таксата за битови отпадъци бележи много добри темпове, като към края на м. август 2023 г. изпълнението на приходите от данъка върху недвижимите имоти е 66%, на данъка върху превозните средства – 63%, а на таксата за битови отпадъци – 71% спрямо приетите им планови годишни стойности в общинския бюджет, посочват от МФ.

Към 31 август община Пловдив има просрочени задължения в размер на 100 000 лв. към доставчици и не отчита просрочени задължения към персонала, което също не кореспондира с отправеното искане за безлихвен заем за плащане на заплати.

Община Пловдив посочва, че към същия период има 20,2 млн. лв. несъбрани вземания, главно просрочени публични общински вземания за данъци и такси и вземания от наеми.

В тази връзка следва да се положат необходимите усилия и своевременно да се предприемат съответните действия за събиране на вземания, които значително надвишават просрочените задължения на общината и с които тя би могла да погаси същите, посочват още от МФ.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв