23.02.2015 15:00

Между 110 и 120 убийства на година в България

Видян 1005 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Между 110-120 са убийствата в България на година в последните три години, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, предава "Фокус". 


Лазаров подчерта, че за 2014 г. разкриваемостта на убийствата е 80%, а за 2012 г. и 2013 г. – около 50%. "Имаме един много негативен феномен и в семеен аспект, и в отношения с роднини и познати. Стават убийства за страшно елементарни неща”, посочи главният секретар на МВР, като допълни, че все по-често семейните скандали завършват с убийство. 


Увеличението на убийствата е в следствие на наслоени проблеми в социалната среда, във финансова среда, във възпитанието и нивото на образование. „За съжаление аз не съм оптимист, че тези проблеми ще се решават, а напротив - тепърва ще се задълбочават. Нали си давате сметка, че няма как във всяко жилище да изпратим полицай, който да гледа някой да не утрепе жена си или брат си за някои имот. За съжаление това е картината”, заяви Лазаров.


По думите му при показните и поръчковите убийства нещата стоят по същия начин - и там основна причина са нарушени финансови интереси. „Така или иначе след като лицата имат някаква публична известност в сферата на криминалните хроники, предизвикат по-голям обществен интерес", коментира Лазаров.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак