16.06.2009 13:29

Медведев и Ахмадинеджад се договориха да продължат сътрудничеството си

Видян 1071 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският президент Дмитрий Медведев се срещна със своя ирански колега Махмуд Ахмадинеджад в Екатеринбург, съобщи говорителката на Кремъл Наталия Тимакова, цитирана от ИТАР-ТАСС. "Страните се договориха да продължат икономическото и хуманитарното си сътрудничество, да продължат контактите", каза Тимакова. Иранският президент присъства на срещата на върха на страните от Шанхайската организация за сътрудничество, която завърши току-що в Екатеринбург. Той призова участниците в срещата да използват собствените си валути във взаимния си стокообмени. Иран има статут на наблюдател в ШОС, съобщава БГНЕС.


Страните от Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) смятат за неприемливо поведението на Северна Корея, заяви руският президент Дмитрий Медведев на пресконференция след завършването на срещата на държавните глави от регионалната организация, която се проведе в Екатеринбург, предават ИТАР-ТАСС и РИА "Новости". "Сред темите, които обсъдихме, беше и севернокорейската проблематика, включително някои последни заплашителни изказвания, които прозвучаха, и отбелязахме, че подобен род поведение в днешната ситуация е неприемливо", каза Медведев. "Ние също така отбелязахме, че международната общност трябваше да реагира с приемането на съответните резолюции на Съвета за сигурност на ООН", добави той. На 12 юни СС на ООН прие резолюция, въвеждаща нови и ожесточаващи старите санкции по отношение на КНДР, във връзка с проведения от Пхенян на 25 май ядрен опит. Резолюцията беше приета единодушно с гласовете на всичките 15 членки на СС на ООН.


Всички членки на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) са съгласни, че е "необходимо да се създаде нова система за глобална финансова сигурност", заяви руският президент Дмитрий Медведев на заключителната пресконференция, обощава БГНЕС. Срещата на ШОС в евроазиатската столица на Русия Екатеринбург завърши днес с темите за създаване на ефективни механизми за трансгранично сътрудничество в региона, учредяването на нови регионални резервни валути, включително и рублата, и след това – на единна наднационална валута. Тези въпроси бяха засегнати и на заключителната пресконференция от домакина на форума - президента Медведев. "Настоящата конфигурация на резервните валути не е най-идеалната, включително и заради съществуващите рискове", подчерта той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева