Мъжът, който опита да запали бившата си приятелка и детето им

Свързани новини

12.02.2024 16:51

Мъжът, който опита да запали бившата си и детето им, остава в ареста

Видян 1275 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Постоянна мярка "задържане под стража" постанови Районният съд в Сливен на 36-годишния мъж, който заля със запалителна течност бившата си приятелка и 2-годишното им дете, предаде БНТ.

Районната прокуратура му повдигна две обвинения - за нарушаване на съдебна заповед за доближаване до бившата му приятелка и за подготовка на двойно убийство. Той е с богато криминално досие, а според пострадалата той е бил агресивен и болезнено ревнив.

В петък сутринта миналата седмица бившата приятелка на задържания води 2-годишното им дете на ясла с колата, когато той ги спира на улицата, вади шише със запалителна течност и ги облива.

    "Започна да полива мен, при което се обърна да полива детето. Аз се опитах да му попреча до някаква степен и след това излязох от колата, когато течността беше излята цялата вътре – по таблото, по седалките, върху мен и върху детето ми. Той през цялото време ни се заканваше, че ще ни запали, ще ни изгори живи, той така или иначе щял да влиза в затвора и щял да ни излежи", разказва пострадалата.

Според разказа ѝ през петте години съвместен живот тя често е била удряна, дори и пред детето, и затова съдът е разпоредил ограничителна заповед.

    "Имали сме доста случаи, когато ми е посягал, когато ме е удрял - дори пред детето, но аз бях с него от страх, за да не се случи точно това, което се случи преди няколко дни", казва тя.

Жената сподели, че се страхува за живота си и този на детето.

    "Шокът, който преживях онзи ден, мога да кажа, че ще го забравя, но в момента ми е притеснено и се страхувам много дали той няма да бъде пуснат и да бъде на свобода, защото ще го направи отново, дори може да се стигне до фатален край", тревожи се тя.

Наблюдаващият прокурор по делото Катя Стаменова коментира, че обвиняемия не е обявил в съдебна зала защо е извършил деянието.

    "Нищо не заяви в съдебна зала. Иска да му бъде наложена по-лека мярка, да - еентуално парична гаранция или подписка, или домашен арест", каза Катя Стаменова – наблюдаващ прокурор по делото от Районна прокуратура Сливен.

По двете повдигнати обвинения – подготвяно двойно убийство и нарушаване на ограничителна заповед законът предвижда от 1 до 6 години лишаване от свобода и 3 години затвор и 5 хиляди лева глоба.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни