Изчислих теглото на храната и теглото на водката и те бяха приблизително еднакви", казва Мъск на автора. С напредването на деловите разговори и пиенето "Мъск, който държеше главата си нагоре с ръка, загуби съзнание и главата му се удари в масата", се казва в книгата.

Свързани новини

16.09.2023 16:49

Мъск "припаднал пиян от водка в Москва"

Видян 8193 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бъдещият главен изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск не само не успял да сключи сделка за ракети, която се надявал да получи по време на посещението си в Русия през 2002 г., но и припаднал в московски ресторант, докато пиел шотове водка, се твърди в нова книга за американския технологичен милиардер.

В биографията, написана от Уолтър Айзъксън и публикувана в понеделник, се описва пътуването, по време на което Мъск и двама негови сътрудници се опитват да купят ракети за космическа мисия от група неидентифицирани руски бизнесмени. Преди да основе SpaceX по-късно същата година, Мъск искаше да засили обществения интерес към космическите изследвания, като изпрати оранжерия до Марс.

Роденият в Южна Африка Мъск вече бил "изпокъсан", когато пристигнал в Москва, след като се забавлявал по време на престой в Париж, пише Айзъксън. След това отишъл на среща по време на обяд в задната стая на московски ресторант, където консумирал "малки хапки храна, преплетени с големи шотове водка". Руските бизнесмени също така подарили на Мъск и двамата му спътници бутилки водка с етикети по поръчка, на които били изобразени снимки на всеки от тях на Марс.


 Изчислих теглото на храната и теглото на водката и те бяха приблизително еднакви", казва Мъск на автора. С напредването на деловите разговори и пиенето "Мъск, който държеше главата си нагоре с ръка, загуби съзнание и главата му се удари в масата", се казва в книгата.

Мъск се върнал в САЩ с мисълта, че е договорил споразумение за закупуване на две ракети "Днепър" за общо 18 милиона долара, но както се оказало, руснаците искали тази цена за всяка единица. Когато той се оплакал, продавачите вдигнали цената на 21 милиона долара за всяка. Когато сделката се разпаднала, руснаците се подиграли на Мъск, като го попитали: "О, момченце, нямаш достатъчно пари?".

Откъсът от книгата на Айзъксън, публикуван миналата седмица, превърна Мъск в мишена на критики заради отказа му миналата година да помогне да се даде възможност за атака на украински дрон срещу руски военноморски сили край бреговете на Крим. Милиардерът беше предоставил на Украйна безплатен достъп до сателитната комуникационна мрежа Starlink на SpaceX, след като Русия започна офанзивата си срещу Киев.


Той обаче отказа да разшири покритието до Крим, тъй като знаеше, че това би означавало да позволи използването на Starlink за насочване на украински безпилотни самолети и евентуално да предизвика по-широк конфликт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

стрелец