Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск обеща да предприеме съдебни действия срещу неправителствени организации, финансирани от либералния магнат Джордж Сорос, заради предполагаемите им опити да потискат свободата на словото.

Свързани новини

24.08.2023 17:37

Мъск обеща да съди НПО, финансирано от Сорос

Видян 460 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск обеща да предприеме съдебни действия срещу неправителствени организации, финансирани от либералния магнат Джордж Сорос, заради предполагаемите им опити да потискат свободата на словото.

В публикация в X (бивш Twitter) в сряда американският милиардер реагира на статия на журналиста Бен Скалън, който твърди, че неправителствени организации, подкрепяни от фондация "Отворено общество" - мрежа за отпускане на безвъзмездни средства, основана от Сорос, прокарват "програма за цензура" в Ирландия и Шотландия, която включва полицейски обиски на жилища и лични електронни устройства.

В статията си Скалън се противопоставя на твърденията на ирландските лидери, че престъпленията, основани на омраза, в страната се увеличават. Той твърди, че местната полиция и властите са насърчавали гражданите да съобщават за този вид нарушения, което е довело до увеличаване на статистиката, но не и на действителния брой престъпления, като твърди, че тези политики са предизвикали и културна промяна във възприемането на това какво може да се счита за омраза. Според журналиста това дава повод на властите в страната да настояват за по-строги закони, които ограничават свободата на словото.

"Точно така. X ще подаде съдебен иск, за да спре това. Нямам търпение откриването да започне!" Пише Мъск, като се позовава на предполагаемите дейности на НПО в подкрепа на този вид програма.


Мъск, който веднъж нарече себе си "абсолютист на свободата на словото", вече беше отправил закана към Сорос през май, когато сравни родения в Унгария милиардер със суперзлодея мутант Магнито от поредицата X-Men на Marvel Comics, който също като Сорос е оцелял от Холокоста.

"Сорос мрази човечеството", каза тогава Мъск и добави, че "иска да разруши самата структура на цивилизацията" Коментарите му дойдоха, след като стана ясно, че либералният магнат се е отказал от дела си в Tesla, продавайки около 132 000 акции на компанията.

Сорос е добре известен с неолибералните си политики, както и с огромните си дарения за насърчаване на проимиграционната дейност. Според проучване на Центъра за медийни изследвания той има финансови връзки с повече от 250 медии по света.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей