Свързани новини

08.10.2009 09:05

Mартин Димитров: Съветвам Дянков да е по-смел

Видян 980 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общата картина от Бюджет 2010 г. е за увеличение на данъчната тежест. Увеличението на цените, алкохола и цигарите е увеличение с 500 млн. лв., а намалението в данъците е само със спад от 2 % в осигуровките. Така общата тежест ще се увеличи 350 млн. лв, заяви по повод проектобюжета за 2010 г., лидерът на СДС Мартин Димитров , председател на ПК по икономика, енергетика и туризъм пред БНТ, цитира БГНЕС.


Бих насърчил Дянков да бъде по-смел, очакванията са за по-голямо данъчно намаление, така че осигурителната тежест, трябва да се намали не само с 2 % , а с 5 %. Предлагаме още намаление на данъка за едноличните търговци и по-бързо възстановяване на ДДС. Принципно имаме подкрепата на ГЕРБ, но заради тежката конюнктура, те за сега се страхуват да приложат тези мерки. Имаме нужда от повече смелост, защото България е в много тежка ситуация и само това ще помогне, заяви Димитров.
Категорично стоим зад нашите данъчни предложени и смела данъчна политика, каквато до сега не се вижда от правителството, оцени действията на кабината Борисов, Мартин Димитров. Те казват че ни подкрепят, но заради сложната конюнктура не могат да ги приложат. Едно от нашите предложения за регистрация на ООД с по 2 лв., беше прието от парламента, обяви той като пример за общи действия между десните и ГЕРБ. Увеличаването на акцизите на цигарите води до увеличение на контрабандата, затова трябва да се насочат повече усилия в затягането на контрола, каза той. От БСП и ДПС в своята дружеска прегръдка не приватизираха Булгартабак при подходяща конюнктура, а сега твърдят, че заради акциза предприятието ще фалира, заяви Димитров. В редиците на софийската организация на СДС има достойни кандидати за кмет на София. Дали ще подкрепим Йораданка Фандъкова зависи от нашия кандидат. Ако решим да издигнем кандидат, той ще е изключително силен. Другият вариант е обща игра с ДСБ и ГЕРБ. Разговорите ни с ГЕРБ са въз основа на политики за метрото, за завод за боклука. Ако се разберем за политиките, ясно е че ще има хора, които ще ги прилагат, заяви той. Аз нямам проблем със софийската организация, а с група хора, които там работят за себе си, а не за партията, подчерта Димитров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

лъв