Кандидатът за президент на Франция от крайната десница Марин Льо Пен заяви в сряда, че обвиненията, че е близка до Русия, са "несправедливи", и повтори, че е променила позицията си спрямо Кремъл след войната в Украйна

Свързани новини

14.04.2022 13:14

Марин льо Пен омаловажава връзките си с Русия преди втория тур на изборите

Видян 1542 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кандидатът за президент на Франция от крайната десница Марин Льо Пен заяви в сряда, че обвиненията, че е близка до Русия, са "несправедливи", и повтори, че е променила позицията си спрямо Кремъл след войната в Украйна, съобщава Политико.




"Процесът, на който съм подложена, е особено несправедлив", заяви политикът от Националния сбор на пресконференция в Париж, на която изложи предложенията си за външната политика преди втория тур на президентските избори във Франция на 24 април срещу действащия президент Еманюел Макрон.




"До началото на войната в Украйна вярвах, че е в интерес на Франция отново да има по-тесни връзки с Русия и да попречи на Русия да изгради такъв солиден съюз с Китай", каза Льо Пен.


 


Но откакто Русия нахлу в Украйна в края на февруари, Льо Пен се бори да се отърси от имиджа си на кандидат, подкрепящ Владимир Путин, въпреки опитите си да омаловажи симпатиите си към руския лидер и да се представи като по-основен избор в президентската надпревара.




Дългогодишна почитателка на Путин, Льо Пен посети Кремъл през 2017 г. , похвали "новата визия" на руския президент за света и прие руски заеми, за да финансира партията си. Миналия месец екипът на кампанията на Льо Пен съобщи, че е трябвало да изхвърли над един милион листовки, защото на тях е имало снимка, на която тя се ръкува с Путин. По-рано през февруари Льо Пен заяви, че "изобщо не вярва", че Русия ще нахлуе в Украйна, и осъди "неразбирането на проблемите и мисленето" в Русия.


 


 


Оттогава тя се оттегли, признавайки по телевизията, че конфликтът е "променил мнението ѝ" за Путин, и последователно осъди инвазията. По-рано този месец тя нарече "военни престъпления" съобщенията за масови убийства на цивилни граждани от руските войски в Буча и призова за разследване под ръководството на ООН.




В сряда Льо Пен заяви, че споделя желанието на Макрон "отново да свърже Русия с Европа", когато той покани Путин в двореца Версай през 2017 г. и в лятната си резиденция в Брегансон две години по-късно.




Тя добави, че подкрепя по-тесни връзки между НАТО и Русия, "след като войната между Русия и Украйна приключи и бъде решена с мирен договор".


 


 


Льо Пен също така твърди, че е "независима" от чужди сили и че е получила заем от руска банка, "защото никога не съм успявала да получа заем нито във Франция. . . досега. . . нито в Европа" Тя добави, че партията продължава да изплаща този заем.


 


 


По време на пресконференцията Льо Пен също омаловажи евроскептичната си позиция.




"Никой не е против Европа", каза тя и настоя, че желанието за преобразуване на ЕС е "да го спасим".




"Формата му ни кара да не сме съгласни", казва тя.




Въпреки това предишните декларации на Льо Пен относно Европа включват предложение за предоговаряне на договорите на ЕС и включване на върховенството на френското право над правото на ЕС в конституцията на страната след провеждане на референдум.



Снимка: Ройтерс


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв

Много е важно днес да останете верни на себе си


Много е важно днес да останете верни на себе си и да