Свързани новини

18.07.2018 09:50

Манолова: Мое задължение е да съм там, където се обсъждат правата на гражданите

Видян 1489 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Не мога да чакам покани да си свърша работата. Мое законово задължение е да съм там, където се обсъждат правата на гражданите”. Така омбудсманът Мая Манолова коментира в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия отстраняването й от заседанието на Тристранния съвет във вторник с мотива, че не е била поканена.


На заседанието се обсъждаха законови промени, които отнемат правото на миньорите да се пенсионират по-рано като хора, извършващи първа категория труд при тежки условия. Това е било валидно до миналата година, но с премахването на определена наредба вече не важи.


Предупредих, че за последните 80 миньори от последния останал подземен въгледобивен рудник ще има проблем, коментира Мая Манолова в ефира на Нова телевизия.


Тя изрази надежда, че водещият заседанието на Тристранката – вицепремиерът Валери Симеонов, „следващия път ще прочете и спази закона”, според който омбудсманът трябва да присъства на дискусии, засягащи правата на гражданите.


Чрез моето отстраняване те отстраняват българските граждани. Много е опасно, когато органите в държавата се капсулират. Какво крият, попита Манолова.


Тя отхвърли обивиненията на един от синдикатите за това, че е замесена в „далавера”, свързана с миньорите. Това е недостойно поведение. Нима складирам въглища в мазето си, коментира ооще бщественият защитник.


По повод кризата с чумата в Бургаско и Ямболско Мая Манолова каза, че правата на стопаните на евтаназираните животни са нарушени, защото не са били подробно информирани за действията на властите.


Манолова ще проверява и сигнал от жена, в който се твърди, че вписаният в протоколите брой на умъртвените животни от нейното стадо е с 31 по-малък от действителния.


Относно проблемите на хората с увреждания и техните близки, омбудсманът каза, че реформата, която социалното министерство обеща, не се случва и няма да се случи. Апелирам към чиновниците там да поемат отговорност и да не лъжат хората. Пари се наливат, но те не стигат до хората, които наистина имат нужда от тях.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв