Lufthansa се подигра с най-добрите български състезатели по фехтовка като 3-часовият им полет се превърна в 24-часов, а багажът им - скъпа и необходима им за състезание екипировка така и не пристигна, но затова пък имаха възможност лично да се убедят как се пести отопление и как се закъснява повече дори от БДЖ в някога прочутите немски железници

Свързани новини

20.12.2022 16:02

Lufthansa се подиграва с бг спортисти

Видян 1540 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Lufthansa се подигра с най-добрите български състезатели по фехтовка като 3-часовият им полет се превърна в 24-часов, а багажът им - скъпа и необходима им за състезание екипировка така и не пристигна, но затова пък имаха възможност лично да се убедят как се пести отопление и как се закъснява повече дори от БДЖ в някога прочутите немски железници. Ето я и цялата сага.

Страдалците тръгват от София с полета на  Lufthansa в 6:10 в петък и кацат в 7,15 часа в Мюнхен. Кацат навреме, но вместо в 8 да отлетят и в 9,10 да бъдат в Дюселдорф, им съобщават, че имат нов полет - в 18,30 ч. На няколко пъти той е отложен и накрая е отменен в 22 часа. Следващият - в 22,30 излита навреме и без проблеми, но няма място за тях. Отиват на гишето за информация, но опашката там е буквално от стотици хора. Чакането е безпредметно, защото няма шанс да се класират преди следващата сутрин, когато в 8 часа започва състезанието, за което пътуват. Осведомяват се, че макар кацнали 16 часа по-рано, нямало как да вземат багажа си, в който е спортното им оборудване.

Налага се да вземат влак. Намират билети онлайн. Влакът на Дойчебан, по който някога се сверяваха часовници, закъснява час. Вътре температурата е под 17 градуса с цел икономии, понеже ЕС по изчисления на авторитетния Блумбърг напдплати за енергия над 1 трилион евро само за 10 месеца тази година, поради умната си политика. Поради студа, краката замръзват, а ръцете треперят. Най-хубавото е, че на борда на влака разбират, че той ще изпусне гарата Дюселдорф, понеже имало ремонт, така че ще трябва да слязат до Кьолн - на около час път от целта, а от прочутата гара до най-голлямата готическа катедрала в Европа да вземат друг. За минута успяват да хванат регионалния влак за опашката и благополучно стигат на мястото на срещата в 7 и половина часа сутринта.

Състезателно оборудване обаче нямат, няма и кой от другите отбори да им предостави, тъй като не са единствените с канселиран полет и дошли поради това без най-важния багаж. Налага се да инвестират над 1000 евро в снаряжение и така се включват в турнира неспали, неяли, след уникален повече от 24-часов маратон.

Мислят, че всичко лошо е останало зад гърба им. Но на връщане драмата с  Lufthansa започва с нова сила.

Още докато са в хотела сутринта разбират, че и този полет от Дюселдорф до Мюнхен е отменен, като предлагат да се приберат на другия ден през Варшава. Сигурност, разбира се, няма никаква, че това наистина ще стане. Защото, очевидно, на Lufthansa не може да се има никакво доверие.

По логиката "парен каша духа", спортистите правят по-разумен избор и вземат Турските авиолинии от Дюселдорф до Истанбул, а оттам до София, в което инвестират още сума пари. Полетите се провеждат навреме, с много по-добро обслужване и със сервиране на храна. Който пътува с Lufthansa знае, че въпреки вдигнатите цени, там вече няма нищо безплатно. Още по-забавното е, че както друг личен опит показва, често даже липсват повечето неща и от платеното меню. И при това имаме предвид, че и турците вече не са каквото бяха - какво отрязаха и те от предлаганото на борда ще четете в утрешния ни брой.


-отменят полета от Мюнхен до Дюселдорф (проблемни с персонала,неофиц)

-нови билети за полет в 18,30 от М до Д

-закъснение на полета с няколко часа и отмяна в 22,00 ч

-полета от 22,30 излита навреме и без проблеми,но не качват пътниците от неизлетелите-няма места.

-не предлагат алтернатива за придвижване,а само ни съветват да гледаме DB или да си вземем хотел.

-2 дни по-късно полета от М отново е отменен.

Никой не вдига на тел.,а ни съветват да пишем мейл.На гишето на Луфтханза сървис е ко-ш-мар.Само около 3000 души чакат..

Не ползвайте Луфтханза!


 


 


Наталия Каменова


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 ИвайлоК 20.12.2022 16:52

    Мислех си, че известната история за двата "девети" вагона, която Задорнов разказваше, е остроумна, но просто измислена. Но след горните премеждия на нашите спортисти в Германия виждам, че в тази област руснаците гълтат прахта много след немците.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец