04.06.2009 16:28

„Люлин“ възстава срещу затварянето на тунела

Видян 2453 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тунелът на кв. „Люлин“ може да бъде затворен заради строеж. За това сигнализираха в редакцията хора от района. Недоволството на люлинци обаче има и други основания, защото от много време насам частично е затворено едното платно на бул. „Царица Йоанна“ в посока към центъра. Оказва се обаче, че и за това неудобство си има логично обяснение. Причината да е разбит пътя се оказа ремонта на канал, а уговорката с фирмата изпълнител била той да приключи в най-кратки срокове, обясни главният арх. на София Петър Диков. Още преди старта на строежа до тунела на „Люлин“, от общината изрично са поставили условие движението по ключовата за София пътна артерия да не бъде спирано, посочи Диков. Според него няма да бъде затворен тунела. Единият вход на подлеза пък бил разбит, защото по план там ще има връзка с бъдещия търговски комплекс. Строежът й щял да е за сметка на инвеститорите.


 „Няма как да стане подобно нещо“, отсече архитект Диков по повод факта, че в София има строежи насред пътя, какъвто е случаят с ул. „Славовица“ в жк „Мотописта“. Там сграда с претенциозното название Резиденция Анастасия, собственост на фамилия Барбукови, е завзела част от улицата. Такива случаи, по думите му, имало единствено в Манастирски ливади с реституирани имоти. Единственото, което общината можела да направи в такива случаи било да обжалвала пред съда, допълни той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.