Свързани новини

28.07.2020 16:07

Лидерите на браншовите организации на туроператорите се скриха от протеста

Видян 2143 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерите на браншовите организации на туроператорите и туристическите агенти не се появиха на протеста, видя TravelNews. На него не присъства Даниела Стоева, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) и Светлана Атанасова, председател на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА). Стоева е собственик на “Тандем травъл”, а Светлана Атанасова е управител на фирма “Самоков – Боровец 21” АД и на хотел “Самоков” в зимния курорт. Бившият председател и член на УС на АБТТА Ирина Найденова и собственик на “Александър тур” също не се появи. Изненадващо на събитието пред Министерски съвет не дойде и един от лидерите на Обединение “Бъдеще за туризма” Емил Абазов, който според негови колеги бил по морето. Абазов е управител на “Премио травел”. В протеста обаче се включиха представители на БАТА, АБТТА, Обединение “Бъдеще за туризма”, Сдружение “Туризъм” и сдруженията на екскурзоводите. Там видяхме членовете на УС на БАТА Одисей Спасов от “Партнер травел” и Галин Георгиев от “Солвекс”. От УС на АБТТА беше Байко Байков, управител на туристическа агенция "Бохемия".


„Незнам защо не са на протеста. Даже незнам кой е шеф на БАТА“, заяви пред TravelNews Румяна Балтова от Обединение “Бъдеще за туризма” и собственик на “Руал травел”. Самата тя е член на АБТТА. Според Балтова от АБТТА са направили проучване сред членовете си, от които 76% от гласувалите били в подкрепа на протеста. Накрая асоциацията излязла със становище, че нямало квалифицирано мнозинство 50 плюс 1 и затова организацията няма да го подкрепи. “Членувам в АБТТА, но познавам Даниела Стоева бегло. Тя като туроператор се занимава с входящ туризъм и нея нашите проблеми не я касаят много”, подчерта Балтова в отговор на въпрос защо председателят на организацията не е на протеста.


Преди ден Даниела Стоева обяви пред Travelnews, че АБТТА като организация и институция не участва в протести. Според нея това е политиката на АБТТА, защото е неправителствена организация, която е създадена да защитава икономическите интереси на членовете си. “Имаме много членове с различни политически пристрастия. Едно събитие в контекста на настоящите протести при всички положения има политически нюанс”, каза Стоева. Тя допълни, че от АБТТА са разпростратили информацията за протеста и членовете знаят за него. Всеки е свободен като фирма да се включи или да не участва, допълни Даниела Стоева.


Павлина Русева от Обединение “Бъдеще за туризма” и управител на SAVE travel също се изненада, че лидерите на двете организации не присъстват на протеста. “Може би ги няма, защото изразяват своята лична позиция. Но не смятам, че това е позиция на отделните асоциации. Този протест е организиран от туроператори и турагенти, които работят изходящ туризъм. Председателите на тези асоциации се занимават с входящ туризъм и с хотелиерство, но това са съвсем различни неща. В исканията ни може би не припознават себе си”, заяви Русева. Тя не членува нито в БАТА, нито в АБТТА, защото смята, че двете организации са изчерпани. Според нея организирането на някакво браншово събитие от тяхна страна е много пасивно. Иначе призна, че двете сдружения са информирали членовете си за протеста.


Автор: Мирослав Иванов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци