Свързани новини

05.04.2011 17:31

Либия иска реформи, но само с Кадафи

Видян 1194 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството на Либия е готово да обсъди със световната общност пътищата за политическо разрешаване на кризата в страната, заяви говорителят на либийското правителство Муса Ибрахим.

По думите му властите са готови да обсъждат провеждането на реформи в политическата система и провеждането на избори или референдум при едно условие - Муамар Кадафи да остане начело на страната. Според Муса Ибрахим „само Кадафи може да я ръководи в преходния период като гарант за единството на Либия“, като допълни, че бъдещето на Либия трябва да бъде решено от самите либийци, а не от чуждите държави.

„Условието, което ние поставяме, е много просто: не решавайте съдбата ни вместо нас. Бъдещето на Либия трябва да бъде решено от самите либийци на избори или референдум, но решението не трябва да идва отвън“, продължи той.

Междувременно трима български граждани са се евакуирали от Либия с украинския десантен кораб Константин Олшански, съобщи говорителят на Министерство на външните работи Весела Чернева.

„Това изглежда бе последният шанс за евакуация от Либия. Имайки предвид броя на желаещите да се евакуират, за съжаление усилията ни не предизвикват съответната реакция у българите там”, обясни Чернева.

По същото време силите на диктатора Муамар Кадафи посрещнаха нов въздушен удар от НАТО на около 30 км източно от петролния терминал Брега, където от няколко дни бушуват ожесточени сражения за контрол върху града.

снимка: БТА



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец