Втората национална конференцията на левите организации „Левицата“ отправи обръщение към делегатите на заседанието на 50-ия Конгрес на Българската социалистическа партия на 12 февруари

Свързани новини

19.01.2023 18:04

Левицата с обръщение към делегатите на БСП-конгреса

Видян 911 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Втората национална конференцията на левите организации „Левицата“ отправи обръщение към делегатите на заседанието на 50-ия Конгрес на Българската социалистическа партия на 12 февруари. В текста на обръщението се казва:


През месец ноември 2022 г. започна процес на широка идейна дискусия на представители на БСП, други леви партии и граждански организации, на синдикалисти и на леви интелектуалци, чиято голяма и стратегическа цел, чиято мисия с историческо значение за България е ОБЕДИНЕНИЕТО НА ЛЕВИЦАТА!


За нас, участниците в Конференцията „Левицата!“, обединението на левите сили не може и няма как да бъде във вреда на БСП!  Обединението трябва да даде надежда на споделящите левите ценности български граждани за нова енергия и перспектива на лявото, за спешно и ефективно решаване на най-острите социални, икономически, политически и духовни проблеми на днешна България, достигнала след 33 години на дясна неолиберална политика до критични нива на социално неравенство.


Обединението на Левицата е ЗА принципно нови, смели и решителни леви политики, които да преобърнат пагубната тенденция България да е най-бедната страна в ЕС, страната с крещящи неравенства, с най-голям брой работещи бедни и бедстващи пенсионери, с младо поколение, което напуска Отечеството в търсене на спасение от мизерията и липсата на перспективи. Страната с най-високи нива на корупция по високите етажи на властта, с критична липса на върховенство на закона, със здравеопазване, превърнато в търговия. Тези проблеми изискват ясни решения, които могат да станат реалност само чрез единно, силно „Ляво Обединение“, което да стане водеща парламентарна сила, а не  брошка на ревера на статуквото и част от миманса на прехода.


Нашата цел е РЕСТАРТ НА прокламираната в Конституцията СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА, а пътят е ОБЕДИНЕНИЕ НА ЛЕВИЦАТА! Ляво обединение, което не е срещу БСП, нито зад гърба на най-старата и масова социалистическа партия у нас. То може да се случи само чрез единодействието, труда, ентусиазма и вярата на всички леви хора – социалисти, социалдемократи, комунисти, еколози, на синдикатите, кооперациите, на левите граждански и патриотични организации, на милионите социално мислещи хора, които да върнем към правенето на политика и отстояването на принципи - с общи идеи, колективен дух и силна вяра!
Вярваме, че социалистите са естествена и неотменима част от процеса, целите и политиките на


Обединената Левица. В подадената ръка днес е нашата сила утре! Обновлението на БСП е задължително условие за възстановяване силата на партията, която трябва да загърби натрапения вождизъм, да бъде прекратена изтощителната вътрешнопратийна война, да възстанови принципа на демократичното единство.  
Обединената Левица е пътят: Днес е времето! Утре ще бъде късно!
Конференция на Обединената Левица
Пловдив, 19 януари 2023 г.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Лява ръка в десен джоб 19.01.2023 23:08

    Колко леви? 1° или 0.5° от дясното?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв