Седемте най-лоши години за топенето на полярните ледове са се случили през последното десетилетие.

Свързани новини

22.04.2023 08:04

Ледовете на Гренландия и Антарктика се топят бързо и водят до повишаване на морското равнище

Видян 4908 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според нови изследвания през последните 30 години ледените покривки на Земята са загубили достатъчно лед, за да се създаде куб с височина 12 мили.

Според доклад на международен екип от учени, публикуван в четвъртък, ледените покривки на Гренландия и Антарктида, които съхраняват почти всички сладководни ледове в света, се свиват с ужасяващо бързи темпове.

Комбинирайки данни от 50 сателитни проучвания на Антарктида и Гренландия, обхващащи периода от 1992 до 2020 г., учените от инициативата Ice Sheet Mass Balance Inter-comparison Exercise, или IMBIE, успяха да проследят промените в обема и ледовия поток на ледените покривки.


Gallo Images/Orbital Horizon/Copernicus Sentinel Data


Те установяват, че топенето на ледените покривки се е увеличило шест пъти през последните 30 години, тъй като рекордните нива на замърсяване на планетата повишават глобалните температури.

Седемте най-лоши години за топенето на полярните ледове са се случили през последното десетилетие.


 Източник: CNN



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 26.04.2023 15:11

    нагнетяват постоянно измишльотини за апокалипсис, причинен от въображаемото глобално затопляне и намират простодушни мозъци, които веднага лапват поредната въдица както излъгаха за кацането на луната, но при 98% зомбирани дебили какво може да се очаква - според английско проучване от началото на 20 век, повтарят мантрите да втръсване чрез корпоративните медии и стадото вЕрва

  • 004 Anonimen 22.04.2023 20:35

    Щатите са много уязвими при смяна на маг. полюси или друга геокатастрофа защото имат океани от две страни. В случай, че скоростта на Земята се забави при самата смяна (имало е такива моменти), скоростта на водата няма да се забави. Цунами с височина един км е нещо действително впечатляващо. Геологическите, и архиологически, проучвания показват, че това се е случвало.В щатите наскоро откриха останки от градска стена, която Нота Бене, е на 140 хил.г.Официалната наука се опитва да докаже, че е естествено образование, ама не е.

  • 003 Anonimen 22.04.2023 20:12

    Е, и какво? Нито Гренландия, нито Антарктика са били заледени от вечността. Антарктика е била с тропическа растителност, рано или късно пак ще стане.

  • 002 Anonimen 22.04.2023 15:14

    никой не казва къде потъват най-нагло откраднатите пари от държавите за така измисленото и наречено глобално затопляне , в САЩ масово си купуват вили на бреговете на океани и морета точно тези, които са лъже глашатаи на измисленото глобално затопляне, същата история като ковид пандемията - лъжи за пред наивните и глуповатите

  • 001 Anonimen 22.04.2023 11:50

    гнусно подменяне на фактите, вместо да кажат как съсипаха водите на океани и морета с отрови - живак и радиоактивни елементи, те лъжат безсрамно за глобално затопляне

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог