Руският външен министър Сергей Лавров даде пресконференция след среща с украинския външен министър Дмитрий Кулеба

Свързани новини

10.03.2022 14:38

Лавров: САЩ използва украинска територия за експерименти с патогени

Видян 2069 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският външен министър Сергей Лавров даде пресконференция след среща с украинския външен министър Дмитрий Кулеба и турския си колега Мевлют Чавушоглу, предаде ТАСС.




"Абсолютно възмутителни са фактите за това какво прави Пентагонът в биологичните лаборатории, създадени с негови пари, с пари на САЩ, като използва украинска територия за експерименти с патогени, които по-късно могат да бъдат използвани за създаване на биологични оръжия. <. . . > Разбира се, американците извършват дейността си в дълбока тайна. По същия начин те работят и в други постсъветски държави, като създават свои военно-биологични лаборатории точно в периметъра на Руската федерация, а също и на КНР. Така че със сигурност няма как да се разминем с това", посочи руският външен министър. САЩ категорично отрече подобни твърдения.


"Нямам информация, че вече са използвали оръжията си. Но няма съмнение, че това съвсем не са били мирни експерименти, а експерименти, целящи създаването на биологични оръжия, при това с етническа насоченост".


Родилният дом - не за първи път чуваме хипотетични вопли за така наречените "зверства", "извършвани от руските въоръжени сили". На 7 или 6 март, сега не си спомням точно, но на заседание на Съвета за сигурност на ООН нашата делегация представи фактите, че този родилен дом отдавна е превзет от батальона "Азов" и други радикали и че всички родилки, всички медицински сестри и изобщо целият персонал са изгонени.


 


Това е била базата на ултрарадикалния батальон. Така че можете сами да си направите изводите, как се манипулира общественото мнение по света. И аз видях всички тези доклади. . . много емоционални, но за съжаление никога не се обръща внимание на другата страна на всяка ситуация, тази, която позволява да се направи обективна картина", заяви Лавров.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец