Свързани новини

30.11.2009 11:02

Кунева: Въпросът за президентския пост не стои пред мен

Видян 1192 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Искам да работя със сегашния президент и със сегашния премиер, а не да мисля какво ще правя след 2 години, когато някой щял да ме номинира за президент”.


Така еврокомисарят Меглена Кунева коментира думите на новия лидер на НДСВ Христина Христова, че след две години жена ще е президент на България. „В неловко положение ме поставяте с този въпрос. Трябва да правим нещата днес, а не утре. Аз не мисля за себе си в постове”, обясни Кунева. Тя е убедена, че ще може да работи успешно със сегашните управляващи и допълни, че много би искала да се срещне и с депутатите от Народното събрание.
Кунева отказа да коментира въпроса дали България щеше да получи по-хубав ресор в ЕК, ако тя беше номинирана за комисар. „Пожелавам й искрено успех, нека й стискаме палци”, допълни тя по адрес на Румяна Желева. „Най-доброто, което може да направя, е да я поздравя и да кажа, че идва нов българин, добър специалист и трябва да се поддържаме”, каза още Кунева.
„Премиерът Борисов каза, че следващият комисар ще е от ГЕРБ, а аз не съм от ГЕРБ. Аз съм комисар на България, през всичките тези години съм работила за успеха на всички българи”, обясни тя. По повод казаното от Бойко Борисов, че комисарите са независими от страните си, Кунева заяви: „Това е напредък в неговото говорене”.
Кунева остава на поста еврокомисар до края на февруари, която окончателно ще бъде одобрен съставът на новата Европейска комисия. „Декември и януари ще са много напрегнати за мен. Изпитвам удоволствие от това, което правя. Много съм доволна, че станах европеец на годината, но ако има 1000 оплаквания, на които сме се отзовали, ще съм много по-щастлива”, завърши тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец