13.03.2015 12:27

Кристалина: Финансовата подкрепа за Украйна е задача на цяло поколение

Видян 1529 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В близките години на Украйна ще й е необходима по-голяма финансова помощ от очакваното. Това заявява зам.-председателят на ЕК Кристалина Георгиева. По оценка на Международния валутен фонд през идните години за стабилизация на Украйна ще са нужни 41 милиарда долара, съобщава Георгиева в интервю пред немското издание Der Tagesspiegel.


"Смятам, че тази сума може да се окаже още по-голяма", продължава тя. "1,5 милиона души загубиха покривите над главите си - мисля, че за да подкрепим тези хора, ще трябват повече средства, отколкото мислехме".


Георгиева отговаря утвърдително на журналистически въпрос дали ЕС ще продължи да оказва помощ и след 2020 г. Тя нарича финансовата подкрепа за Украйна "задача на цяло поколение". "Ние сме длъжни да вземаме предвид не само разходите за възстановяването на Украйна", заявява зам.-председателят на ЕК. "Това е богaтa страна от гледна точка на полезни изкопаеми и на умения на хората."


В настоящия момент западните държави работят върху пакет от помощи за Украйна на стойност 40 милиарда долара. Част от тази сума - 17,5 млрд. - трябва да бъде получена от МВФ. Освен това е планирано отделяне на средства и от други източници. Неотдавна ЕС одобри пакет помощи на стойност 1,8 млрд. евро.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец