Свързани новини

17.03.2009 14:09

Костов: "ДСБ иска всички партии за партньори, но имаме условия!"

Видян 1902 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На въпрос какъв е бил резултатът от срещата на десните партии в Канедабия Италия Иван Костов лидер на ДСБ в интервю пред Радио Пловдив заяви, че са били обсъдени политиките за излизане на България от кризата и връщане на България към пълноправно европейско членство.


"Казани бяха много сериозни и тежки неща. Трябва радикални промени, много смели решения, за да може наистина България да стане пълноправен член на Европейския съюз и да ползва солидарната подкрепа на европейските страни в тия трудни времена на криза. Това беше темата на срещата", заяви лидерът на ДСБ. В този смисъл споразумения от такъв вид не се постигат лесно, но и другата страна трябва да измине този път, каза Иван Костов. На въпрос дали ще има коалиция след изборите ДСБ,СДС и ГЕРБ за управление на страната, Костов отговори, че това е напълно реална възможност, като преговори за "широка, дясна коалиция" ще се водят в София.По по въпроса за малките партии, дали ще бъдат приобщени към дясната коалиция или тя ще се заключи само между СДС и ДСБ, лидерът на тъмно сините отговори, че преговорите са процес, който изисква взаимно доближаване и приемане на общи позиции."Аз съм казал каква е нашата позиция и моите колеги го повтарят това нещо непрекъснато. Що се отнася до Демократи за силна България ние сме най-широко отворени. Вие знаете, че има два вида контрол, предвиден в споразумението. Единият е преди някоя партия няма да заяви, че не желае от двете, нали от ДСБ и от СДС, няма да заяви, че не желае дадена друга партия като партньор. Но това от наша страна няма да бъде направено. Ние желаем всички партии като партньори. Обаче има още един механизъм, казано е, в няколко члена са разписани критериите, на които трябва да отговарят персонално лицата, които ще бъдат в листите ни, за да не повдигаме обвинения, че сме направили коалиция, за да могат хора, които нямат репутация или са се обогатили от участието си в политиката да влязат в листите на тази коалиция или хора, които не споделят нашите политически възгледи, или са работили за специални служби, или работят сега ако щете за специални служби. Е, такива критерии ние сме разписали и в този смисъл има и втори персонален контрол, който ние ще съблюдаваме. Това са условията, при които се водят преговори", категоричен бе лидерът на ДСБ. Информация на радио Пловдив, цитирани от БГНЕС,.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.