По време на редовния парламентарен контрол днес вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова и депутатът от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев влязоха в спор за бежанците и фалшивите новини

Свързани новини

20.05.2022 13:10

Константинова към Гаджев: Правите ми услуга, задавайки този въпрос

Видян 2634 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



По време на редовния парламентарен контрол днес вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова и депутатът от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев влязоха в спор за бежанците и фалшивите новини.




Причината - вместо да зададе оригинално изпратения си въпрос, Гаджев импровизира, заради което Константинова го обвини, че изрича фалшиви новини от трибуната, отбелязва OFFNews.bg.




След като взе думата, за да представи въпроса си, Гаджев попита какво предстои да се случи с хората, които са получили бежански статут и целесъобразно ли се изразходват средствата. Той заяви, че отпуснатите за бежанци пари ще стигнат само за месец и само за настаняване. По думите му украинците предпочитат да се върнат във войната, отколкото да останат в България, защото страната ще ги остави без подслон.




Импровизирайки, Гаджев опита да избегне съобщаването на неверни данни, но отново изрече фалшива новина и така реално направи услуга на вицепремиера Константинова.




Излизайки на трибуната, тя поиска времето ѝ за отговор да бъде удължено. Причината - "99% от въпроса на Гаджев се различава от подадения" и заради това ще ѝ е необходимо, за да отговори и на двата.





"Въпросът, който от десетина дена застоява на сайта на парламента и който е пълен с неверни и неточни твърдения, които в моя отговор искам да опровергая", каза тя.




Тя обвини Христо Гаджев, че се държи безотговорно и генерира фалшиви новини от трибуната, правейки елементарен опит за манипулация на информацията.




Константинова посочи, че от началото на войната в България са пристигнали 270 хил. души, от които в страната са останали 102 хил. души. Тя заяви, че издаването на статути за временна закрила е започнало на 5 март, а не месец по-късно, както твърди във въпроса си Гаджев. Тя съобщи още, че в



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв