01/04

Свързани новини

09.09.2021 15:42

Конна полиция и кучета, но без ракети: Северна Корея отбеляза своята 73-та годишнина

Видян 1581 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Северна Корея проведе мащабен парад в чест на 73 години от основаването на държавата, като войници и цивилни хора се виждаха да маршируват в сложно шествие, което пропусна типичните за Пхенян демонстрации на големи оръжейни системи, предаде RT.

Проведено на площад Ким Ир Сен в столицата на страната в сряда вечерта, на събитието можеше да се види полиция, войници и дори цивилни, облечени в защитни костюми хазмат, да маршируват в спретнати колони, според снимки, разпространени от държавните медии.

Много видове превозни средства, включени в парада, включително селскостопански трактори, както и животни, като например конете и кучета описани от държавната медия като "военни разузнавачи" тренирани напълно да потушават и смазват маневрите на враговете".

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун присъства на събитието и е видян на снимки, облечени в сив костюм в западен стил, въпреки че според съобщенията той не се обърна към тълпата.

Вместо това говори най -висшият партиен представител Ри Ил Хуан, който каза: „Дори когато страната ни понесе безпрецедентни предизвикателства и трудности, с които никоя друга страна в света не се е сблъсквала, страната ни не промени курса си“.



© Reuters / KCNA


 


Докато парадът беше сдържан от гледна точка на демонстрацията на военните способности на Пхенян, Ри се съобщава за стремежа на страната на отшелниците да изгради своята армия „с всички възможни средства“, за да увеличи „самоувереността“ на отбранителната индустрия.

Вместо обичайната огнева мощ тълпата беше посрещната с мащабни фойерверки.

Шествието идва не след дълго след съобщения, че Северна Корея е активирала отново своя ядрен реактор в Йонгбьон след няколкогодишна пауза. Реакторът, произвеждащ плутоний, не работи от края на 2018 г., но в неотдавнашен доклад на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), ядрената охрана на ООН, се отбелязва, че съоръжението изглежда е възобновено от юли. Въпреки че агенцията заяви, че не може да потвърди своя „оперативен статус“, тя заяви, че възобновяването на работата в реактора ще бъде „явно нарушение“ на резолюциите на ООН и че „ядрените дейности на КНДР продължават да бъдат причина за сериозно безпокойство“.


 




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог