За втори път спечелилата изборите в София и представяща за за евроатлантическа и експертна коалиция ППДБСС издига Цветомир Петров, по-известен като Царевицата за председател на Столичния общински съвет, лансиран от новия кмет Васил Терзиев, но повече от самия сив кардинал на Промяната Лена Бориславова, ако се вярва на вътрешни източници.

Свързани новини

07.02.2024 17:47

Кой е Царевицата: експродавачът на кукуруз на басейн - кандидат на ППДБСС за шеф на СОС?

Видян 3474 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За втори път спечелилата изборите в София и представяща за евроатлантическа и експертна коалиция ППДБСС издига Цветомир Петров, по-известен като Царевицата за председател на Столичния общински съвет, лансиран от новия кмет Васил Терзиев, но повече от самия сив кардинал на Промяната Лена Бориславова, ако се вярва на вътрешни източници.

Партизанското му име Царевицата или Кукуруза, както пък го наричат във ВМРО, идва от прост житейски факт. Човекът продава царевица на басейна в Люлин – Люлин бийч, който се държеше от двама съдружници – Румен Димитров (неуспял кандидат за кмет на Надежда от ППДБСС) и от Веселин Теофилов (от Съвета на директорите на Пазари Възраждане).


Цецо започва да се навърта около ВМРО края на 2014, началото на 2015 през Национално движение БГ патриот, което е на Петър Харалампиев – Бато Харо. Това е бившият председател на Държавната агенция за българите в чужбина, обвинен и арестуван за корупционни практики с продажба на бг паспорти на македонски граждани по време на Борисов 3.


Царевицата живее в Хаджи Димитър. Женен е от няколко години, има дете. Баща му е починал като е бил много малък. Не е ясно откъде се познава с Теофилов, но той възприема Цецо като свой син и винаги се е грижил за него. Реално продавачът на царевица на басейна му пробива в политиката, благодарение на ментора си.
През 2017 г. когато се състави правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти, част от чиято коалиция беше БГ Патриот, Царевицата ненадейно се озовава младши експерт в Министерството на околната среда и водите. Неясно какъв точно специалист е, но през 2018 г. той е издигнат до старши експерт и то в най-апетитната Дирекция Обществени поръчки.  Менторът е близък с тогавашния ресорен зам.-министър в МОСВ Петър Кънчев. Само напомняме, че тогавшният екоминистър от квотата на Патриотите Нино Димов е арестуван и лежи зад решетките с месеци заради афери във ведомството. Той е наследен на поста от друг деятел на същата националистическа коалиция - Емил Димитров - Ревизоро.

През следващата 2019 г. нашият герой става кандидат за евродепутат от ВМРО под номер 114. След това въобще не изгрява на сцената.

За да блесне сензационно на общинските избори през есента на 2023 г. Той изведнъж се оказва деятел на ППДБСС. Как яркият консерватор - патриот изведнъж се превръща в отявлен либерал - евроатлантик, което са полюсни състояния на духа и начини на мислене, няма как да ни стане ясно. Но влиянието на Царевицата е голямо, твърдят вътрешни източници, като успява да лансира на практика кандидат - кметовете на коалицията в Западна София: Румен Димитров (Надежда), Димитър Георгиев (Красна поляна), Георги Тодоров (Люлин), Владислав Владимиров (Нови искър) и да вкара свои хора в листата.


Мария Пенчева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.02.2024 18:43

    А какво е образованието на тази нова звезда!?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби