Шоколадът съществува от 1100 г. пр.н.е., когато ацтеките и други мезоамерикански народи започват да приготвят шоколадови напитки

Свързани новини

07.05.2023 07:05

Кой е най-скъпият шоколад в света: Топ 10

Видян 6210 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шоколадът съществува от 1100 г. пр.н.е., когато ацтеките и други мезоамерикански народи започват да приготвят шоколадови напитки. Но след като през XIX в. Джон Кадбъри от Великобритания създава процес на емулгиране за получаване на твърд шоколад, той се превръща в един от най-популярните хранителни продукти в света. Това е единственият хранителен продукт, който децата могат да ядат и да консумират без много подканяне от страна на родителите си.

Освен това шоколадът е вкусен и здравословен. Известно е, че те освобождават химикали в организма, които карат човек да се чувства по-добре. Цената не бива да е проблем, когато става въпрос за този невероятен деликатес. Ето кои са 10-те най-скъпи шоколадови бонбони в света.

 10. Черни трюфели Amedei Toscano в шоколадова кутия със Сваровски от the-chocolate.com - $294

Всеки от тези черни трюфели е напълнен с шампанско, преди да бъде украсен със златни листенца. Кутията също допринася за лукса на този продукт, тъй като е с уникален дизайн, в който са използвани общо 450 кристала Swarovski.

 
9.Шоколадови бонбони с ядивно злато от DeLafee - $508




Вероятно най-скъпият мултипакет от шоколадови блокчета, който някога бихте могли да си купите. Въпреки това те са малко по-добри, отколкото бихте очаквали от опаковка, взета от местния магазин. Тази кутия съдържа осем малки шоколадови блокчета, всяко от които е покрито със златни листенца. Шоколадовите бонбони, или "Златни трюфели", са швейцарски шоколадови бонбони, произведени от шоколад Grand Cru от Еквадор.

8.Кутия с разнообразни лакомства на Michel Cluizel - $895

Тази семейна шоколадова фирма, ръководена от Michel Cluizel, създава шоколадови изделия от 1948 г. насам. Тази кутия съдържа опаковки от 400 разнообразни шоколадови лакомства, всички от които са ръчно изработени. Клиентите също така имат възможност да персонализират кутията според личните си предпочитания.


7.Le Grand Louis XVI от Debauve & Gallais - $900

Някои от шоколадите, предлагани в тази кутия, са с процентно съдържание на какао до 99%. Debauve & Gallais, френски производител на шоколад, е създаден през 1800 г. от Sulpice Debauve. По-късно към него се присъединява племенникът му Антоан Галае.
 
6. Шоколадови бонбони от злато и диаманти - $1250

В тази кутия има 12 шоколада с покритие. Четири от тях са от 22-каратово злато, четири са от масивно сребро, а последните четири са украсени със сладки диаманти. Шоколадите са изработени от кралската колекция на cocoa gourmet.

 5.Cadbury Wispa Gold Chocolate - $1 628

Създаден от известната марка шоколад Cadbury, популярният бар Wispa е опакован в ядливи златни опаковки. Това е отклонение от обичайните им предложения, тъй като те са по-известни с това, че са достъпни, но вкусни.

4.Chocopologie Chocolate Truffle by Fritz Knipschildt - $2 600

Създадени от Fritz Knipschildt, тези ръчно изработени шоколадови бонбони са направени с най-добрите налични съставки. Опаковката на шоколадовите бонбони е също толкова добре обмислена и привлича любителите на шоколада да похарчат тази сума за кутия шоколадови бонбони.


 
3.Swarovski studded Chocolates- $10,000

Концепцията за тази кутия шоколадови бонбони е резултат от сътрудничеството между Harrods и Patchi. Шоколадовите бонбони са създадени от ливански шоколатиер. Всеки от 49-те шоколада е внимателно опакован в ръчно тъкана индийска коприна и след това поставен в велурена обвивка. След това шоколадовите бонбони са допълнително подобрени, тъй като са украсени с копринени рози, злато и кристали Swarovski.

2.Golden Speckled Egg - $11 107



Шоколадовите яйца са любими на семейството, особено около Великден. Въпреки че този шедьовър се приписва на Уилям Кърли, всъщност създаването на това яйце е отнело три дни на седем шоколатиери. То е потопено в шоколад Amadei от Венецуела и е напълнено с разнообразни луксозни шоколадови изкушения. Сред тях са шоколади с вкус на розмарин и зехтин, плодове от хвойна и карамел мусковадо. Външността на шоколадовото яйце е визуална наслада с внимателно изработена декорация и допълнителни шоколадови бонбони.IMG_265

 
1.Le Chocolate Box - $ 1,5 млн. долара

Тази кутия съдържа не само широка гама от изискани шоколадови бонбони от Lake Forest Confection, но и бижута от личната колекция на Simon Jewelers. Отворете кутията и с радост ще откриете колиета, пръстени, гривни и обеци... Концепцията се основава на убеждението, че двете неща, необходими за съблазняването на една жена, са шоколад и диаманти. Може би фактът, че са готови да платят 1,5 млн. долара за метод за съблазняване, е достатъчен за убеждаване.


 Източник: bxgclub.com


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей