Свързани новини

31.12.2021 08:32

Кой червен хайвер е лош и опасен, не стига, че поскъпна

Видян 3375 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Много българи, особено русофили, обичат да купуват на 31 декември кутийки червен хайвер от веригите магазини за стоки от най-голямата страна в света. Освен, че забелязват поскъпването му спрямо миналата година, което ще обясним в този текст, важно е да знаят по какво се познава лошото качество и кой е опасният деликатес на зърна. Не е добре новата година да я почваме натровени, нали?! Ето на тези въпроси сме посветили нашия днешен лайфхак.

Първо обяснението за поскъпването. Глобалното затопляне е факт не само на повърхността на земята. Но и в световния океан, в това число в Тихия.  Така от по-южния Сахалин 12-те основни вида риба, която се използва за добиването на червен хайвер, мигрира към Камчатка. Освен, че това отмества към по-късни дати зреенето на деликатеса, оскъпява много транспорта – вместо с камиони, най-често с хеликоптери, с които стоката достига до преработващите предприятия, поради недостъпността по нормални пътища на далечния север.

Така стигаме до втората група въпроси. Кой червен хайвер е качествен? За да бъде свеж, качествен и да не бъде опасен, той следва моментално да се преработи. Обичайният срок е едва 20 минути. Те се броят от доставката на хайвера в предприятието, през промивката му, последвана от т.нар. „пробиване” и осоляването.

Защо то е важно? Защото спира развитието на болестотворните бактерии, да


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Неделчо Георгиефф 31.12.2021 09:57

    Предлагам пресен зелен сомалийски хайвер. В луксозни бурканчета от кисело мляко, в разфасофки от по 400 млл. Охляден в склада на балкона. Цени, по договорка. Ще го вдигам, само за сериозни клиенти. Търсете Недко Муфтата.

  • 001 Задружен Колектив от дом за палави възрастни , "Банкя Сити" 31.12.2021 09:21

    Благодаря за лайф хака! Тъкмо бяхме се запътили за да се заредим с черен и черен хайвер. Идва ни много хенди и баш на време. А другия път защо не ни посъветвате коя година реколта на "Дом Периньон" ще ни препоръчате за по-подходяща за Новата Година 2032 година? Чуваме, че на каси е с 7,75% по-евтинко.На каква температура да го държим във виноохладителните ни камери? и на какъв градус е наклона? на бутилките За сега сме се спряли на реколта 2006, ама се колебаем, дали няма и по-стари и по-читави реколти от "Дом Периньон" на женския пазар?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв