Това е пореден опит за арест на Георги Мараджиев. Последният път той беше задържан плрез пробетта на 2021 година по сигнал за изборна търговия с гласове.

Свързани новини

24.11.2022 10:55

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев е задържан

Видян 1335 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев е бил арестуван днес сутринта, съобщава БНР. Той е областен координатор на ГЕРБ за Пловдивско. Мотивите за акцията на МВР все още не са ясни. Икономическата полиция и прокуратурата са влезли и във фабриката на сина на Мараджиев в Стамболийски и са извършили претърсвания. Кметът е отведен от маскирани полицаи с качулки.


От партията реагираха гневно на случая със специален брифинг в парламентарните кулоари, на който се строиха повечето депутати. Хората на Бойко Борисов заклеймиха акцията като "полицейска репресия", която цели да сплаши кметовете от ГЕРБ, ако се противопоставят на управляващите в момента.


Не се разбра кого конкретно имат предвид, но очевидно ставаше въпрос за служебното правителство, назначено от президента Румен Радев. Те обвиниха за случая поименно вътрешния министър Иван Демерджиев (от този край е), заканиха се за пореден случай, че ще поискат оставката му и обявиха, че ще поискат да бъде изслушан по въпроса в парламента.


Според полицията, в сградата на Община Стамболийски се провежда специализирана операция от служители на Икономическата полиция под надзора на прокуратурата.


През март Мараджиев бе разпитван по сигнал за купуване на гласове. Тогава той заяви, че разпитът е бил за събитията от 10 ноември 2021 г. в Ново село, когато с местни жители направиха жива верига пред търговски обект, в който Икономическата полиция провеждаше акция по време на предизборната кампания. По онова време Мараджиев обяви, че целта "на цялото мероприятие" е той да бъде сплашен и да се всее страх в другите кметове на ГЕРБ и членовете на партията.


Преди близо три години журналистическо разследване разкри, че семейството на Мараджиев е придобило пет апартамента в Слънчев бряг. Три от тях са купени на името на съпругата му, един е на сина му и един - на малолетна внучка. Цените на апартамент по данни на Имотния регистър са между 58 хиляди и 131 хил. лева.


Освен имоти Георги Мараджиев е декларирал 2,5 млн. лв. лични приходи за година. Когато става кмет през 2015 г., декларира неплатен кредит и овърдрафт на стойност 3,3 млн. лв, както 19' е писал. Тогава кметът на Стамболийски каза по този повод, че се занимавал с бизнес от 1990 г. и от него бил натрупал достатъчно пари, за да си позволи да си купи няколко имота.



Пламен Валентинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби