Свързани новини

19.12.2010 16:38

Кметът на Белослав на калъп с подкуп

Видян 1990 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на община Белослав Емил Дичев е задържан за вземане на подкуп, съобщи говорителят на Варненската окръжна прокуратура Радослав Лазаров. Акцията е проведена от следователи и специалисти от ДАНС.


Дичев е бил задържан непосредствено след получаването на подкуп от 5 000 лева. При претърсването на кабинета му са открити около 150 000 лева в различни валути, информира БТА.


На кмета на Белослав е повдигнато обвинение за квалифициран подкуп, наказанието за което е лишаване от свобода за срок от три до десет години, глоба до 20 000 лв. и лишаване от права. Той е арестуван за 72 часа, а днес прокуратурата ще внесе искане за постоянна мярка "задържане под стража".


Емил Дичев трети мандат управлява Белослав. На местните избори през 1999 г. е издигнат от СДС. На следващите два вота се явява като независим кандидат, подкрепен от СДС, НДСВ и ДПС.


През февруари 2007 година пред гаража му избухна бомба, а взривът нанесе поражения на автомобила му. Заради работата си като кмет Дичев беше поздравен от министър-председателя Бойко Борисов през октомври тази година. Премиерът посети Белослав заради откриването на нова канализационна система и даде за пример града като първи в страната, който е с изцяло подменена ВиК мрежа.


Емил Дичев е роден през 1967 г. в Белослав. Висшето си образование е завършил в Москва. Работил е в банковата система преди да бъде избран за кмет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби