Свързани новини

27.01.2014 09:01

Китайска дрога превзема наркопазара у нас

Видян 1144 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китайска дрога превзема наркопазара у нас. За първи път заловените пратки с т.нар. дизайнерски опиати, внасяни от Далечния изток, са пет пъти повече от традиционните европейски синтетични стимуланти като амфетамин, екстази и метаамфетамин. Това се посочва в годишния отчет на Агенция Митници за 2013 г.


Новите продукти от Китай се делят на две групи. В първата влизат синтетичните канабиноиди, които дилърите слагат като добавка в марихуаната и само от няколко всмуквания от цигарата клиентите са размазани. Към втория вид спада пентадронът, който е аналог на амфетамина и има стимулиращ ефект. 27 пратки с дизайнерски наркотици са заловили митничарите основно на аерогара София за изминалата година, което е увеличение с 42% в сравнение с 2012 г.


За доставка до България се използват пощенски или експресни куриерски пратки. Поръчваните количества варират от 100 грама до 2 килограма. Според разследващи се наблюдава тенденция за създаване на мининаркогрупи от по двама, максимум трима души. Те си поръчват от двата вида китайска продукция и малката им банда вече разполага със стимулант и синтетичен канабис, които заместват най-търсените наркотици в момента на пазара – марихуаната и амфетамина. В същото време цената на дрогата от Китай е най-ниска, 1 килограм на едро се търгува между 1000 и 3000 долара.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв