Едно от най-големите световни правителства току-що гласува огромно доверие и легитимност на света на криптовалутите. Китай, в безпрецедентен ход, току-що обяви, че официално приема определена криптовалута за своя официална монета.

Свързани новини

18.01.2023 12:37

Китай пусна първата официална криптовалута

Видян 1528 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Както 19' вече писа, водещите икономики в света: САЩ, ЕС, КНР, Русия са постигнали споразумение за национализация на бизнеса с виртуални валути, като Евросъюзът например усилено подготвя старта на своето дигитално евро. С това могат да се обяснят и световните проблеми на "криптобанките" и "криптоборсите" през последните месеци. Те са частни. И трябва да бъдат изместени от държавните.


Едно от най-големите световни правителства и втората икономика в света даде старт на държавната кампания за завземане на койн-пазара, като току-що гласува огромно доверие и легитимност на собствена национална криптовалута. Китай в безпрецедентен ход обяви, че официално приема определена своя официална е-монета.


Правителството на КНР информира, че е избрало предпочитана фирма за закупуване и пускане на пазара на новата монета - YuanPay Group. Продажбите на китайската монета официално започнаха на 17 януари 2023 г. и в момента тези монети могат да се купят само от YuanPay Group, стана ясно от нарочна среща с медиите на 18 януари. Датата, както винаги в Китай, не е избрана случайно – денят дава Единицата – добро начало, както число, под знака на което да бъде новата е-валута, а „пътят в живота” за нея е 8 – сборът от датата и годината.


Това е най-късметлийската цифра в нумерологията и особено за добиване на пари. Напомняме, че най-добрите олимпийски игри в историята на мнението на редица спецове, включително шефа на БОК Стефка Костадинова, бяха открити в Пекин на 08.08.08 г. в 08 ч.


Заместник-министърът на финансите на Китай Лиу Кун информира, че новата официална начална цена на монетите е само 0,12 цента, предаде Forbes. Т.е., колкото се котира и 1 хартиен юан.


Монетата е изключително евтина в сравнение с повечето други виртуални валути – до една частни.


Пламен Валентинов





 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог