Свързани новини

02.10.2021 21:10

Кирил Петков не е канадски гражданин от 20 август

Видян 2353 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кирил Петков не е гражданин на Канада от 20 август. Това става ясно от прессъобщение на политическата формация "Продължаваме промяната". В него се казва, че Петков ще представи в Конституционния съд в указания срок - 9 октомври документа, удостоверяващ, че вече не е гражданин на Канада. Административният акт, получен по пощата, носи дата 20 август 2021 г. и удостоверява, че към тази дата Кирил Петков не е гражданин на Канада.


Докато бе служебен министър на икономиката Петков настояваше, че отказът от канадско гражданство важи от датата на подаденото заявление пред канадските власти - 21 април 2021 г.


"Още на 21 април т.г. Кирил Петков подаде заявление за отказ от гражданство и върна своя канадски паспорт в посолството и, както многократно е заявявал, именно датата на волеизявлението за отказ от гражданство, а не моментът на връчване на административния акт показват неговата воля", се посочва и в съобщението на „Продължаваме Промяната“.


КС бе сезиран от ГЕРБ, след като ИТН разгласиха информацията, че Петков има двойно гражданство - българско и канадско. По Конституция членове на Министерския съвет могат да бъдат само български граждани. Указът на президента за назначаване на служебно правителство бе издаден на 10 май 2021 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Времена Горбачевщины ... 03.10.2021 18:35

    Недопустим е политически натиск върху КС Юридическият съветник на Департамента по правосъдие на САЩ Джесика Ким и секретарят по политико-икономическите въпроси на американското посолство Марина Грейсън са оказвали натиск върху съдии от Конституционния съд да се произнесат в полза на Кирил Петков .

  • 002 ВЛИЯТЕЛНИ УПРАВЛЕНСКИ КРЪГОВЕ В БЪЛГАРИЯ ГОТВЯТ НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО И ИЗМЯНА! 03.10.2021 18:33

    Много добро интервю на доц. Валентин Вацев: „Като оставим настрана красноречието, аз просто искам да ви предупредя, че значими и влиятелни кръгове в България готвят национално предателство и измяна“. „Ще избера президент, който е против Триморието и който е срещу „синергията с дневния ред на САЩ“. „Български президент не може да търси синергия с дневния ред на САЩ! Дори и Албания не търси такава. Не може и да подкрепя Триморието, като антируски проект“. „Българските русофили си позволяват да си затварят ушите за това, което е изрекъл Радев. Ангажиментът на Радев с Триморието е политически гибелен!“ „Проектът на Кирил Петков е направен като чисто американски проект, като за стадо! Това е пластмасов проект!“ „От военен най-трудно става политик. Някой внушава на президента, че това, което прави е върха на политическата далновидност. И го мами. Висшия пилотаж за Радев е политическото лицемерие.“ „Това, което извърши Радев към БСП е грях. Грях, който се помни и остава като мазно петно и няма как да се измие.“ Цялото интервю може да гледате тук: "ДИСКУСИОНЕН КЛУБ" с водещ ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ (1.10.2021) БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ ГОСТ: ДОЦ. ВАЛЕНТИН ВАЦЕВ https://www.youtube.com/watch?v=W-CfsiJk9NA

  • 001 Anonimen 03.10.2021 16:31

    Сега ще бъде образувано наказателно преследване за деклариране на неверни данни в официална декларация.....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева