Свързани новини

03.04.2014 11:15

Киев задържа 9 души за масовите разстрели на Майдана

Видян 1441 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украинската полиция задържа 9 души, заподозрени за масовите разстрели на Евромайдана в Киев между 18 и 20 февруари, които отнеха живота на десетки протестиращи, предаде „Пети канал". Информацията бе потвърдена от главния прокурор на страната Олег Махницки.


Сред задържаните е и предполагаемият ръководител на снайперистите. Всички заподозрени за убийствата са сътрудници на разформированата служба за борба с безредиците „Беркут", съобщиха разследващите.


Следователите вече са започнали действия по установяване на тяхната съпричастност към събитията, които шокираха света и доведоха до абдикацията на властта в страната. На деветимата вече са били проведени разпити с детектор на лъжата, поясни Махницкий.


Украинският главен прокурор обяви още, че на 20 февруари сваленият президент Виктор Янукович е издал нареждане до вътрешното министерство и службите за сигурност да използват огнестрелно оръжие срещу протестиращите.


Разследващите вече установиха, че снайперистите са били разположени на ключови места в Киев като хотел „Украйна", Октомврийският дворец, хотел „Казацкая" и Домът на профсъюзите.


В разследването са включени над 30 хил. сътрудници на правоохранителните органи, които са били на служба в столицата по време на убийствата.


От полицията в Киев изразиха надежда, че очакват в следващите дни разпитите да доведат до залавянето на още съпричастни към стрелбата срещу демонстрантите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ДА! Комат в името на формата

ДА! Комат в името на формата

Къде отивате, ако сте в София през ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни