От своя страна, руската страна настоява, че нейните собствени зърнени култури и торове са блокирани заради мерките на ЕС - твърдение, което европейците категорично отхвърлят.

Свързани новини

22.07.2022 14:26

Киев премахва морските мини, които блокират износа на зърно: NYT

Видян 1058 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш заяви, че Киев се е съгласил да премахне "само няколко" от мините, като същевременно ще накара капитаните на собствените си военноморски сили или бреговата охрана да насочват товарните кораби към международни води, съобщи New York Times, позовавайки се на три правителствени източника.

Доставките на пшеница от Украйна, която е основен износител, бяха прекъснати, след като Русия започна военна офанзива в съседната страна в края на февруари. И двете страни се обвиняват взаимно, че пречат на износа.


В Истанбул ще бъде създаден контролен център, който ще наблюдава операцията, а турските служители ще играят основна роля в проверката на корабите, за да гарантират на Русия, че празните кораби не пренасят оръжия обратно в Украйна.

Двама високопоставени европейски служители, пряко запознати с преговорите, които не могат да бъдат идентифицирани поради деликатността на преговорите, също заявиха в четвъртък, че са оптимистично настроени за постигането на споразумение в петък в Истанбул. Европейският съюз не участва в преговорите.

От своя страна, руската страна настоява, че нейните собствени зърнени култури и торове са блокирани заради мерките на ЕС - твърдение, което европейците категорично отхвърлят.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак