Киев получава повече военна помощ в условията на продължаващото руско нападение

Свързани новини

07.03.2022 14:04

Киев обеща "изненада" за Русия

Видян 1588 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украинският министър на отбраната Олексий Резников твърди, че Киев получава повече военна помощ в условията на продължаващото руско нападение.




"Няма да коментирам доставките на оръжия и боеприпаси - това е деликатен момент. Нека има изненада за врага. Знайте, че има значителен напредък", написа Резников в социалните мрежи в понеделник.




Министърът заяви, че Киев е закупил повече от 50 000 каски и бронежилетки, включително униформи, предназначени за страните членки на НАТО.


 


В неделя CNN цитира източник, според който председателят на Съвета на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили е инспектирал център за доставка на оръжие на неразкрито летище близо до украинската граница.


 


"Мащабната" операция по транспортирането на пратките е била координирана от Европейското командване на САЩ "в реално време", казва източникът. Съобщава се, че всеки ден на летището кацат до 17 полета.




Преди това европейските страни обещаха да доставят на Украйна противотанкови оръжия, ракетни системи за противовъздушна отбрана и картечници. В края на февруари ЕС обеща на Киев "смъртоносни оръжия" на стойност 450 млн. евро (487 млн. долара).


 


 


Президентът Владимир Зеленский моли Запада да създаде забранена за полети зона над Украйна или поне да предостави военни самолети. Досега страните от НАТО отказваха да го направят, опасявайки се от конфликт с Русия.




Русия нападна съседката си на 24 февруари, като настояваше, че защитава Донецката и Луганската народна република (ДНР и ЛНР), които се отцепиха от Украйна малко след преврата в Киев през 2014 г. Москва също така заяви, че се стреми към "демилитаризация и денацификация" на страната, като настоява, че Украйна никога не трябва да става член на НАТО.




Украйна заяви, че нападението е било напълно непровокирано, и отхвърли твърдението, че планира да си върне отцепилите се републики със сила.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв