Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци
01/03

Свързани новини

29.03.2024 11:28

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Видян 261 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Kaufland планира да изкупи български плодове и зеленчуци на стойност над 180 млн. лв. през 2024 г. Само за две години лидерът в ритейла е увеличил почти двойно изкупуваната продукция. До момента компанията предлага около 200 вида плодове и зеленчуци, според сезона, като близо 70 от тях са с български произход.


Kaufland гарантира изкупуването на хиляди тонове плодове и зеленчуци от български производители чрез уникалната си програма за договорно изкупуване на продукцията.


„Развитието на програмата е доказателството, че Kaufland България приоритизира работата си със селскостопанските производители. Заедно с тях вървим в целия процес - от засаждането и избора на семена до проверки за качество по цялата верига, докато стигне до милионите ни клиенти”, коментира Красимир Белчев, експерт „Договорно производство“ в Kaufland България. Той представи данни за развитието на провелия се днес форум „Отговорно производство и търговия“.


От началото на програмата през 2019 г. досега, веригата има сключени над 125 договора със земеделски производители от цялата страна.


„Предвидимост, гъвкавост, ред и сигурност. Това са предимствата, които правят Kaufland наш верен партньор”, заяви пред аудиторията Пламен Михайлов, управител на „Чери дриймс” ООД - селскостопански производител, с който веригата си партнира за производството на вкусни и качествени български чушки. „Чрез програмата мога да планирам своя сезон, разчитайки, че Kaufland България е поел предварително ангажимент, че ще изкупи моята продукция”, допълни той.


В асортимента на Kaufland присъстват любимите на българския потребител плодове и зеленчуци - розови домати, краставици, айсберг, малини, ягоди и боровинки, както и традиционните краставици, марули, репички, картофи и моркови. Разнообразните артикули са подходящи за вкусовете на всяко българско домакинство.


Миналата година ритейлърът обогати за пореден път асортимента на собствената си марка „Брей!“ с още плодове и зеленчуци c гарантиран български произход, като общият им брой в нея вече надвишава 15.
Плановете на Kaufland за 2024 г. включват разгръщане на асортимента до 81 вида плодове и зеленчуци и сключване на над 30 нови договора с български производители. Освен чрез договорното изкупуване, Kaufland продължава да набавя българска продукция за магазините си и през други програми.


Качеството на продукцията е сред задължителните критерии за подписване на Договор за планирано изкупуване на продукцията с Kaufland България. Ритейлърът работи устойчиво, за да увеличи дела на родното производство в ключови за българския потребител хранителни категории. Компанията ежедневно влага енергия и ресурси, подбира с огромно внимание всички производители, за да постигне безкомпромисно високо качество на достъпни цени.


За Kaufland България


Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места, като приносът й към икономиката е 1.63 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог