Свързани новини

21.05.2020 12:08

Караниколов: Не търсете конфликт в кабинета

Видян 1075 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Не търсете конфликт в правителството. Работата на финансовия министър е да пази бюджета. Нека там, където е решено, да се направи временна мярка от 9% ДДС, но не бива всеки сектор да каже, че не иска да плаща". Това заяви икономическият министър Емил Караниколов на брифинг в Министерския съвет, предаде Нова тв.


В сряда бюджетната комисия одобри на първо четене 9% ставка за ресторанти и хотели въпреки възраженията на финансовия министър. В позиция от ведомството на Владислав Горанов пък предупредиха, че заради промените корпоративният данък може да скочи до 17-18% или ДДС за останалите стоки и услуги да достигне 24 на сто, за да се компенсира загубата в бюджета.


"Ако аз бях министър на финансите и аз щях да дам такова становище. Негова работа е да съхранява държавния бюджет", коментира днес Караниколов в отговор на журналистически въпрос.


Той каза, че подкрепя по-ниското ДДС като временна мярка за сектора, който понася най-сериозно поражение от пандемията. Според икономическия министър обаче не е редно лавинообразно и други сектори да искат по-ниска ставка или да не плащат ДДС.


От своя страната министърът на туризма Николина Ангелкова пък посочи, че възстановяването на туризма ще отнеме много дълго време, до 2 - 4 години.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион