Свързани новини

03.01.2020 16:31

Караниколов не се страхува от предсрочни избори

Видян 2154 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Дебитът на язовир „Студена“ към момента - литрите в секунда, които влизат, са по-малко от разхода. На терен сме и се опитваме да направим анализ от извори каква вода можем да осигурим на Перник за нормални условия“. Това обяви пред БНР министърът на икономиката Емил Караниколов, който преди дни беше командирован в Перник, за да управлява кризата с водата, предаде БНР.


По думите на министъра в последните дни са се свършили много неща, „защото има добра координация между Общината и държавата“.


„Пести се време и се извършват много дейности… Работим като екип… В постоянна комуникация съм с министър Нено Димов“, допълни Караниколов в предаването „Хоризонт за вас“.


Министърът подчерта, че не се страхува от предсрочни избори, а от по-тежка ситуация в Перник:


„Работата ни е да овладеем ситуацията, защото водата, която осигуряваме, изтича, преди да влезе в Перник и по самата инфраструктура в града. Има опасност кризата да се задълбочи, това щеше да стане, ако държавата не беше влязла по ремонтите на ВиК-то… За съжаление нещата в Перник са изпуснати. Трябва да предприемаме действия, включително от днес започваме сондажи по река Струма в случай на по-тежка ситуация да може да осигуряваме вода от реката… Вода ще бъде осигурена, но ако не се вземат спешни мерки за ремонт на ВиК-то и правилното управление на това дружество, нещата ще се задълбочат, дори и сега да решим проблема с водата“.


След около 10 часа ще бъдат готови резултатите от пробите на водосбора от пещерните извори. „Има около 80 литра в секунда, което ще компенсира загубата от 100 литра, които имаме към момента. Имаме още три проекта по извори… Имаме ясна програма – ремонт на клон 2, и в момента се копае за тръбите, имаме ангажимент за пречиствателната станция. Предполагам, че около 20 дни ще са ни необходими“, поясни Караниколов.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 03.01.2020 19:10

    Тъпака номинация на Атака няма реално да участва в избори . Удобна марионетка на Дебелян .

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.