Надявам се, че ще бъде продължена и надградена в бъдеще", съобщи дигиталният зам.-кметът Генчо Керезов.

Свързани новини

28.09.2023 09:30

Кандидатстването за компенсации в случай на неприети деца в детските заведения вече е електронно

Видян 532 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 "Кандидатстването за компенсации в случай на неприети деца в детските заведения вече е електронно.

 Въведохме в експлоатация и последния модул от Столичната система за прием в детски заведения, подготвителни групи и първи клас. Чрез него ще могат да се подават заявления за компенсации през родителския профил в платформата за всички деца, кандидатствали и неприети през тази година и занапред, имащи право на финансова помощ. Проведено е обучение на всички районни администрации, за да могат да съдействат на родителите, които срещат трудности с работата в електронна среда.

 С това завършваме един епичен цикъл по дигитализация на критично важен за столицата процес. Гарантирахме пълна прозрачност, елиминирахме възможностите за злоупотреби и опашките пред училищата, постигнахме удобство за семействата, спестихме време, средства, усилия и (ежемесечно в случаите с компенсации) разхождане до районната община на родителите, облекчихме администрацията и ръководството на заведенията в максимална възможна степен и най-важното - внесохме доверие и спокойствие в този турбулентен процес след армадата от активни мероприятия, административни спънки, кибер атаки и какво ли още не. Идва кампания, така че можем да очакваме още от същото, но такава ни е средата…

 Благодаря на районните администрации, че адресираха нужда от този модул, на моя екип, който изнесе цялата тежест по разработката и внедряването на системата, и на всички родители, които критично, но справедливо ни даваха непрекъсната обратна връзка. Работата по дигитални теми, свързани с децата на София, може би е най-удовлетворяващата, откакто заемам позицията заместник-кмет. Надявам се, че ще бъде продължена и надградена в бъдеще", съобщи дигиталният зам-кмет Генчо Керезов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни