Участието в бордове на 2 банки, основани от ДС-офицери не е единственият скандал с номинацията на ППДБ за шеф на НЗОК с нейните 7млрд. годишен бюджет.
"Документите сочат за умишлено придобиване на имоти на занижени цени под пазарната оценка с цел укриване на местни данъци и такси и по този начин е ощетен общинският бюджет.
01/02

Свързани новини

21.07.2023 15:37

Кандадат-шефът на НЗОК и с имотни афери, освен че идва от бордовете на 2 банки с ДС-босове

Видян 2708 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Участието в бордове на 2 банки, основани от ДС-офицери не е единственият скандал с номинацията на ППДБ за шеф на НЗОК с нейните 7 млрд. годишен бюджет.


"Документите сочат за умишлено придобиване на имоти на занижени цени под пазарната оценка с цел укриване на местни данъци и такси и по този начин е ощетен общинският бюджет.

Станимир Михайлов е подал декларация с невярно съдържание при имотна сделка. От документите, които прилагаме, се вижда, че на 17.04.2009 г. Станимир Михайлов купува апартамент 50 кв. м. на бул. "Фритьоф Нансен" за 30000 лева при данъчна оценка 29658.50 лв.

Месец по-късно го ипотекира (на 21.05.2009г.) пред банката, в която работи - "Токуда банк“ за 115 000 лева. Реално го ипотекира за сума в размер на близо 4 пъти по-голяма от покупната цена.


На 17.12.2010г. го продава на своя съдружник Фернандо Перейра във
„ФЕРТАПЕР“ ООД и Мария Перейра за 88 800 лева.


В  нотариалния акт той декларира неверни данни в т.3, че въпросният апартамент не е ипотекиран, т.е. подава декларация с невярно съдържание. Това е престъпление по чл.313 от НК. ВИЖ ДОКУМЕНТИ ТУК!

Въпросната ипотека е заличена на 12.01.2011г.


Михайлов е магистър по икономика, завършил ВМИ Карл Маркс през 1987 г. Кариерата на Станимир Михайлов внезапно набира скорост в Токуда банк АД, под управлението на Румен Сербезов. Последният е известен с това че е бил сътрудник на Първо главно управление на ДС и секретар на ЦК на БКП. Освен българският консорциум Токуда, е ръководил Мултигруп през 90-те години и е бил част от кръга "Монтерей", като основно е свързван с имената на Виктор Вълков и Любен Гоцев.


След отстраняването на Румен Сербезов от Токуда банк, Станимир Михайлов влиза в борда на банката на Петя Славова - "Инвестбанк" АД, също от кръга на шефа на ДС Л.Гоцев и основана от офицера от ДС Цв.Начев. След това около 10 години е собственик и управител на малка фирма, до появата му отново през 2022 г. като председател на Съвета на директорите на болница "Лозенец" по времето на проф. Асена Сербезова."


Днес ППДБ внесоха кандидатурата на Михайлов за управител на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК).


Той ще бъде изслушан на извънредно заседание на ресорната парламентарна комисия следващия понеделник.


В мотивите за номинацията му ППДБ посочва, че Михайлов има необходимите качества за поста и да допринесе за общественото доверие към здравната каса.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион