Свързани новини

09.10.2014 11:20

Каналджии докарват десетки бежанци до входа на София

Видян 1133 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В последните дни столичната полиция е задържала десетки бежанци, влезли у нас с помощта на каналджии. Освен, че успешно прекосяват границата, те безпроблемно  стигат и до София. Най-често нелегалните имигранти биват изоставяни в района на квартал Дружба или близо до началото на магистрала Тракия, предаде БНР.


Чужденците, които са основно сирийци и афганистанци, пристигат през нощта в покрайнините на града, след което водачите им ги оставят да се оправят сами. Обикновено те наемат таксита, за да стигнат до някой от хотелите в центъра на столицата или около Централната жп гара. Само през последната седмица полицията е залавяла между 20 и 30 души на денонощие. Близо 100 души пък бяха открити в столичен хостел, натъпкани по няколко семейства в една стая. Всички влизащи бежанци у нас биват проверявани от МВР и ДАНС, като се твърди, че досега не са били открити членове на групировката Ислямска държава.


Задържаните нелегални имигранти биват отвеждани в дома в Бусманци, след което биват разпределяни в някое от другите места за временно настаняване. Зам.-председателят на Държавната агенция за бежанците Васил Върбанов съобщи неотдавна, че нова, по-голяма бежанска вълна се наблюдава в цяла България. Само през месец септември у нас са били регистрирани над 1000 души, обяви той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог