В планините облачността ще е значителна със слаби валежи от сняг, под около 1800 метра от дъжд и сняг. Ще духа умерен и силен вятър със западна компонента. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра около минус 3°.

Свързани новини

29.11.2023 09:40

Какво време ни очаква в средата на седмицата

Видян 694 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще бъде по-топло. Минималните температури ще са между 0° и 5°, малко по-високи по Черноморието, в София около 0°, а максималните между 5° и 10°, на места в южните райони до 12°-13°, в София около 5°.

Облачността ще е предимно значителна. На места в Южна България ще има валежи, главно от дъжд, в планинските райони от дъжд и сняг, но до вечерта навсякъде ще спрат. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен запад-северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух.

По Черноморието облачността ще е променлива, над южното крайбрежие по-често значителна и на места там ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб, по северното крайбрежие умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 9°-13°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще 2-4 бала, като след обяд ще отслабва.

В планините облачността ще е значителна със слаби валежи от сняг, под около 1800 метра от дъжд и сняг. Ще духа умерен и силен вятър със западна компонента. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра около минус 3°.

През следващите дни над страната ще преобладава слънчево време, а температурите ще се повишат. Сутрин в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност.

В четвъртък минималните температури ще са между минус 5° и 0°, по-високи в югоизточните райони, а в петък навсякъде ще са положителни. Дневните температури ще се повишат значително и в петък максималните ще са между 13° и 18°, по-ниски ще остават в западната част от Дунавската равнина, където ще се задържа облачно и мъгливо.

В събота ще е все още сравнително топло, но от северозапад облачността ще се вплътнява и след обяд ще започнат валежи от дъжд. От северозапад по-късно през деня ще прониква по-студен въздух. През нощта срещу неделя валежите ще обхванат цялата страна.

В неделя ще бъде облачно, с валежи. В Предбалкана и във високите полета, а в понеделник навсякъде в Северна и Западна България, дъждът ще премине в сняг. Вятърът ще е умерен от север-северозапад. Температурите ще са почти без дневен ход от 0°-1° в Северозападна България до 8°-10° в югоизточните райони.


Източник: БНТ




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева