Стефан Тафров и също като Иво Христов пусна снимка само на каляска, откарала го до нейния дворец Бъкингам.

Свързани новини

09.09.2022 09:24

Какво ми каза Кралицата: Тафров

Видян 1359 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      "На 2 март 1995 г. бях особено развълнуван, защото ми предстоеше голямата чест да връча акредитивните си писма като посланик на България в Обединеното кралство на Нейно Величество кралица Елизабет Втора. Сниман съм в момента, в който се качвам на кралската каляска, която ще ме отведе в Бъкингамския дворец. На снимката е церемониалмайсторът на двора, който ми беше казал докато се готвех за церемонията: "Най-важното е да не се притеснявате, ще видите, че кралицата е естествена и спокойна жена.


Тя много обича тези срещи с посланици от цял свят, защото по разбираеми причини не може да пътува толкова, колкото би желала, тя може никога да не дойде в България например. Готви се много усърдно за тези церемонии и  ще видите, че ще проведете много смислен разговор с нея". Така и стана. Усмихната и спокойна, кралицата прие писмата ми и каза хубави думи за България, която нарече  страна с дълголетна история с възстановена демокрация.


За мен самия каза, че се радва, че правителството й изпраща млад човек (тогава бях на 37), показал с биографията си с привързаност към демокрацията и човешките права. Елизабет Втора беше превърнала не просто в символ на страната си, а със своя морален интегритет тя беше превъплъщение на най-доброто от британския национален характер. Дълбок поклон пред паметта на една забележителна жена!", разказа бившият ни посланик в Лондон Стефан Тафров и също като Иво Христов пусна снимка само на каляска, откарала го до нейния дворец Бъкингам.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци