Свързани новини

21.10.2021 10:16

Как се изчислява правилно цената на месечната вноска по кредит?

Видян 2170 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Акуратното изчисляване на месечната вноска по кредит, преди да бъде изтеглен, и съобразяването ѝ с бюджета и финансовите възможности на домакинството,  са ключов фактор за редовното обслужване на заема и успешното му погасяване. Необслуженият кредит води до сериозни проблеми – лошо кредитно досие, наказателни такси и лихви, финансови загуби, принудително събиране на задълженията. Това поражда необходимостта от правилно изчисление на месечната вноска по кредит, преди да бъде взето окончателно решение за неговия размер и срок. Потребителят може да получи консултация и информация, свързана с конкретен кредитен продукт, от избраната от него финансова институция, пред която кандидатства за заем, или да използва кредитен калкулатор, за да изчисли месечната вноска по избран от него заем.



Какво е кредитен калкулатор?



В помощ на потребителите, кандидатстващи за кредит, са кредитните калкулатори, налични на електронните страници на финансовите институции. Те позволяват въвеждане на избрани размер, срок на кредита и лихвен процент, след което автоматично изчисляват месечната вноска по кредита. Подобни калкулатори се използват най-вече при банковите финансови институции и при кредити с равни месечни вноски и фиксирана лихва. Важно условие е потребителят да знае процента на лихвата, стойността на таксите и другите допълнителни разходи по кредита, за да са акуратни изчисленията с кредитния калкулатор.
По-сложно е изчисляването на кредит, който е с променяща се лихва, промоционален период, намаляващи вноски, множество такси – за обслужване на кредита, за кандидатстване и обработка на заявлението и документите, за управление. В тези случаи изчисляването на месечната вноска с помощта на кредитен консултант или специалист от избраната финансова институция е строго препоръчително.



Има ли кредити, при които лесно сами може да изчислите месечната вноска?



Подобно решение предлагат на своите електронни страници фирмите за бързи кредити. Техните кредитни калкулатори позволяват лесно, удобно и с няколко клика, без да е необходимо въвеждане на допълнителни данни, да бъде изчислена месечната вноска при различни суми и различен срок за погасяване. Този тип кредитни калкулатори са опростени и лесни за употреба, спестяват времето на потребителите и са изключително удобни за точно изчисляване на месечната вноска на кредит до заплата без поръчител например, предлаган от фирмите за бързи кредити.
Изчисляването на месечната вноска с помощта на кредитен калкулатор и съобразяването ѝ с бюджета и финансовите възможности на потребителя е от съществена важност за получаването на одобрение на молбата за заем. В случай че избраните срок и размер на кредита формират месечна вноска, непосилна за кредитополучателя спрямо текущия му доход, съществува реална опасност да не получи одобрение на молбата за заем. Промяната на размера и срока така, че да се минимизира месечната вноска и да е по възможностите на конкретния потребител, увеличават шансовете за получаване на одобрение на молбата за кредит.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби