Свързани новини

25.07.2019 15:57

Къде е въоръжението на Ф-16 и защо то ще се достави на по-късен етап, пита главсекът на президента

Видян 2411 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предложението на управляващите и правителството е да минем по бързата писта, без да има дебати по темата. Това явно се дължи на факта, че те са притиснати от времето и искат да останат скрити неща от българския народ. Президентът вчера го каза най-правилно - ще има скрити разходи. Тук говоря за транспортирането на самолетите, въоръжението, което ще дойде на по-късен етап, обучението на пилотите. Другото важно е, че пакетът е орязан.


Това каза в сутрешния блок на БТВ главният секретар на президента Димитър Стоянов по повод сделката за закупуването на нови самолети F-16.


"Договорите трябва да се изпълнят до началото на септември. Преговорният екип трябваше да договори други дати и в българското общество да се състои дебат. Пак ще повторя, че най-вероятно ще има скрити разходи. Ще се платят ли транспортните суми? Инфраструктурата кой ще я поеме? Президентът не е правил никакви провокации. Президентът иска да има повторен дебат, за да се разбере как ще се изхарчат тези 2,2 млрд.


Никой не твърди, че F-16 не е многоцелеви изтребител. При тези самолети обаче една брънка да липсва и те ще си седят на земята. Става въпрос за самия самолет, пилот, въоръжение, техника, инфраструктура, друга техника, поддържащ екип. Едно от тези неща да липсва и самолетът няма да излети. Аз питам къде е въоръжението и защо то ще се достави на по-късен етап?", попита Стоянов.


"Не е взето решение дали презитентът ще наложи вето на Закона за актуализацията за бюджета. Екипите в президентството работят. Не е важно какво мисля аз. Важно е какво мисли президентът. Той ще прецени за ветото. Президентът иска да се проведе дебат за тези 2,2 млрд, които ще плати българскшят народ. Вчерашното изявление на президента беше достатъчно плътно и постави въпросите, които трябва да се дебатират утре в пленарна зала. Самите депутати според мен не са запознати с договорите, защото те са подписани юни месец. Същото важи и за Комисията по отбрана. Необходим е един по-задълбочен разговар и анализ на тези договори", завърши главният секретар на президента.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни