Свързани новини

23.03.2011 16:23

Кадафи: Враговете ми ще свършат на бунището на историята

Видян 1177 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чуждите сили, водещи военна операция срещу либийското правителството, ще претърпят поражение и свършат на бунището на историята, заяви категорично диктаторът Муамар Кадафи в изказване, предавано пряко по телевизията в столицата Триполи. 

„Ние няма да се предадем… Ще ги разгромим по какъвто и да е начин. Готови сме за битката, независимо дали тя ще бъде кратка или продължителна. Накрая ние ще бъдем победители”, добави той.

„Аз оставам тук, моят дом е тук, оставам в шатрата си”, каза либийският лидер. „Тук съм, тук съм, тук съм. Навсякъде има демонстрации срещу тази неоправдана атака, която нарушава устава на ООН. Тази атака… е дело на банда фашисти, които ще свършат на бунището на историята”, продължи вождът на Джамахирията.

Междувременно Муамар Кадафи нареди да бъдат освободени тримата задържани в Либия журналисти от агенция Франс прес и агенция Гети имиджис, съобщи Ройтерс.

По същото време стана ясно, че НАТО поема командването на операция Одисея. За да сложат край на несигурността относно това кой командва операцията, американският президент Барак Обама, френският му колега Никола Саркози и британският премиер Дейвид Камерън решиха да оставят НАТО да поема ключовата роля.

снимка: БТА



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец