Свързани новини

29.03.2011 17:30

Кадафи към Запада: Варвари, спрете!

Видян 1520 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да се сложи край на „варварската и несправедлива офанзива“, призова Запада либийският диктатор Муамар Кадафи в изявление за либийската информационна агенция Джана. 

Разяреният Кадафи сравни операцията Зората на Одисей с военната инвазия на Хитлер в Европа и Африка. 

„Оставете Либия на либийците. Водите операция за изтребление на народ, който не е застрашен, и за унищожаване на страна, която се развива“, допълни Кадафи.

Дипломати в Лондон, Париж и Вашингтон са готови да предоставят имунитет на либийския лидер срещу съдебно преследване при определени условия. 

Очаква се близо 40 страни да участват в първото съвещание в Лондон на т. нар. контактна група за Либия, натоварена с политическото ръководство на международната операция (чиято военна мисия е вече под командването на НАТО) и подготвянето на етапа „след Кадафи“. Във форума ще участват външните министри на страните, участващи в операцията - сред тях и министърът на външните работи Николай Младенов. 

Великобритания, Франция и САЩ са готови да предоставят на Муамар Кадафи имунитет срещу съдебно преследване, ако той се откаже от властта и напусне Либия.

Междувременно стана ясно, че верните на Кадафи са готови да поделят размирна Либия с бунтовниците. От своя страна лидерът на опозицията Мустафа Абдул Джамел отказал предложението. Абдул-Джалил беше министър на правосъдието и подаде оставка в знак на протест. Той е обявен за глава на групите, въстанали против Кадафи.

В същото време смятаният за убит син на Кадафи – Хамис, е жив. Либийската държавна телевизия излъчи пряко кадри с него вчера. Видеото показва как облеченият във военна униформа Хамис стои в каросерията на камион, преминаващ през резиденцията на Муамар Кадафи – Баб ал Азизия. Той приветства поддръжниците си, но телохранителите му не им позволяват да се приближат. 

снимка: БТА




Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец