Свързани новини

03.06.2020 11:29

К19 приключи клинично, 2-ра вълна е несериозно да се прогнозира: проф.д.м.н.Алберто Дзангрило

Видян 7910 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Епидемията от коронавирус приключи клинично ”, заяви директорът на интензивното отделение на миланската болница Сан Рафаеле проф.д.м.н. Алберто Дзангрило, под чиито грижи оздравяха повече от 5000 души. „В момента реанимацията ни е празна, на седмица вече не идват и по 2-3 души”, свидетелства човекът, който изнесе на гърба си лечението на заразените с тежки симптоми в най-засегнатата област на Италия и Европа – Ломбардия. „Това не означава, че вирусът е изчезнал. Краят е временен.  Дали той ще се върне, дали няма, ще предизвика ли епидемия, ако го направи и в какъв мащаб, преди Коледа ли би могло да стане това – никой сериозен специалист не може да каже това и не би направил прогноза”, коментира той в най-авторитетното предаване на първи канал на националната телевизия РАИ Порта а порта. В последните минути на националния празник на своята страна в нощта на вторник срещу сряда.
Неговото мнение е обща позиция с професорите Ремуци, Басети, Катена и още няколко най-изявени специалисти в областта на имунологията, вирусологията и епидемиологията, които не са доктори КОРЕМ-нос-гърло – специалисти по всичко, като ръководителите на някои национални щабове в други държави.
По-резервиран в оценката на ситуацията е проф.д.м.н. Масимо Галли – инфекционист на болницата Сако в Милано: „Да, ние сме на опашката на епидемията, няма вече тежки случаи. Имаме много с леки, но досадни симптоми, които имат същия вирус, но понеже не са на много голяма възраст, без придружаващи тежки заболявания, го изкарват като грип”.
В стила на българския си колега доц.Мангъров с неговата фраза за сухите съчки, италианският инфекционист продължава: „Извинете, ако прозвучи цинично, но когото трябваше, го удари, нямаше как да мине покрай коронавируса”.
Според професор Галли: „Прогнозите за втора вълна, кога, как и колко силна, са несериозни”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей