Свързани новини

16.08.2021 09:30

Йончева води група евродепутати за МВР-насилието на протестите

Видян 1657 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Елена Йончева заедно с европейски депутати, част от мониторинговата група за демокрация, ще разследват полицейското насилие срещу протестиращи в София миналата година.


Това ще стане по време на мисията им в България в края на септември.


Йончева съобщи, че са предвидени срещи с прокуратурата и МВР, по време на които ще се изиска информация за неприемливото поведение на служителите на реда през юли 2020 г.


Потресаващите видеозаписи, на които се вижда как няколко полицейски служители упражняват жестокост и насилие срещу протестиращи младежи, бяха разпространени в петък вечерта.


Бившите управляващи от ГЕРБ, допуснали безнаказано, и по този начин насърчили, подобно поведение, би трябвало да понесат политическа отговорност. Преките участници - да бъдат наказани според законите в страната.


Именно това е същността на правовата държава, която България би следвало да бъде.


Неприемливо и извън всякакви демократични стандарти в държава членка на ЕС е да се допуска отминаването на случая без да се вземат мерки, коментира Елена Йончева.


Тя обяви, че ще направи всичко в нейните правомощия като европейски депутат и член на Комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE), както и като единствен представител на България в мониторинговата група за демокрация, полицейското насилие да не остане без последствия.


В безпрецедентната резолюция за България, която Европейският парламент прие през октомври 2020 г., е отбелязано с тревога и безпокойство случващото се в страната, включително и насилието срещу протестиращите българи, коментира тя.


Доказателствата за това, които виждаме днес, само потвърждават казаното вече в резолюцията, допълва Елена Йончева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 16.08.2021 11:03

    Нека да видят високопоставените му приятели от ЕНП и ЕС дето ги мляскаше и мачкаше в задушаващи прегръдки какъв съвременен сатрап са си отглеждали и подкрепяли, с какъв бандит са си пълнили взаимно джобовете за сметка на всички българи и какъв европейски Лукашенко им е бил под носа, но удобно не са го отразявали!!!

  • 001 Anonimen 16.08.2021 09:44

    Точно това трябва да се случи на Тиквата и ГЕРБ ! Ще се разбере, че биячите са от бандата на тъпата банкянска Тиква - ИПОН ! Кадрите и снимките ще докажат престъпността на Тиквун !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв