Атентатът в Брюксел

Свързани новини

17.10.2023 12:51

Извършителят на атентата в Брюксел е ликвидиран от полицията, потвърдиха властите

Видян 818 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Белгийските власти потвърдиха смъртта на атентатора Абдесалем Ласуед, за когото по-рано бе съобщено, че е в реанимация. Снощи той застреля двама граждани на Швеция и рани един, като животът на последния не е в опасност.

Информацията за смъртта на 45-годишния Абдесалем от тунизийски произход бе оповестена преди около час и половина.

Преди това министърът на вътрешните работи Анели Верлинден каза, че е в реанимация и че до него е открито оръжието, с което е извършено нападението. През нощта бе проведена голяма операция в квартал "Скарбек", където се предполага, че е живял нападателят. По данни на белгийски медии, той е преследвал жертвите си. Не е изключено да е имал съучастници. В момента се издирва този, който е заснел неговите видеа, разпространени в социалните мрежи.

Абдесалем е подал молба за получаване на убежище в Белгия в края на 2019 г., но тя е била отхвърлена година по-късно. Той обаче не е изпълнил заповедта да напусне белгийската територия и е бил известен на властите като трафикант на хора, нелегално пребиваващ, както и с това, че е нанесъл вреда на сигурността на държавата по думите на министъра на правосъдието Винсент ван Кикенборн.

Следобед заради атаката ще заседава Съветът по национална сигурност. Снощи бе обявена и максималната 4-та степен на тревога за Брюксел.



Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец