"Там има потенциал от няколкостотин милиона шекела", каза Кулас, което би се равнявало на десетки милиони долари. В сряда израелското министерство на отбраната съобщи за 12,5 млрд. долара от продажби на оръжия за 2022 г., което възлиза на абсолютен рекорд.

Свързани новини

16.06.2023 12:09

Израел ще продаде танкове на европейска държава

Видян 564 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Израел преговаря за продажбата на по-стари танкове "Меркава" на две неназовани държави, едната от които е в Европа, съобщиха от Министерството на отбраната в Западен Йерусалим. Сделката е първата по рода си и се очаква да се осъществи през следващите три месеца, ако бъде одобрена от САЩ.

"Има две потенциални държави, с които водим напреднали преговори. Забранено ми е да ги назовавам, но едната е на европейския континент", заяви Яир Кулас, ръководител на дирекцията за международно сътрудничество към израелското министерство на отбраната (SIBAT), пред финансовото издание Calcalist.

Кулас обясни, че много европейски държави са изпразнили арсеналите си, за да снабдяват Украйна, и се стремят да ги попълнят с по-модерни системи, "при което израелската промишленост влиза в играта". Производството на танкове отнема време, така че е по-лесно да се купят употребявани - добави той.

"Там има потенциал от няколкостотин милиона шекела", каза Кулас, което би се равнявало на десетки милиони долари. В сряда израелското министерство на отбраната съобщи за 12,5 млрд. долара от продажби на оръжия за 2022 г., което възлиза на абсолютен рекорд.

Според изданието YNet сделката включва около 200 "осиротели" танка, пенсионирани от активна служба и събиращи прах в складовете за поддръжка. Министерството на отбраната е възнамерявало да ги демонтира и да ги продаде за желязо за скрап, преди ескалацията на военните действия в Украйна миналата година да промени драстично ситуацията на световния пазар на оръжия. Израелски инспектори провериха танковете и установиха, че те са "достатъчно годни за употреба, за да бъдат продадени".




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион